Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cât timp poți ține carnea tocată în frigider, fără să se altereze: recomandările specialiștilor

    26/05/20253 Mins Read31
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    De la fasole coaptă cu carne tocată până la gulaș american, carnea tocată – cunoscută și sub denumirea de carne de hamburger sau de mici – este o sursă de proteine versatilă și prietenoasă cu bugetul, pe care ar trebui să o ai mereu la îndemână. Totuși, carnea tocată are o durată scurtă de păstrare în frigider, așa că este bine să ai un plan clar pentru a o folosi înainte să se strice. Iată, potrivit eatingwell.com, pentru cât timp poate rămâne carnea tocată în frigider, dar și cum trebuie să depozitezi corect carnea tocată.

    Cât timp poate rămâne carnea tocată în frigider?

    Un pachet de carne tocată poate rămâne în frigider până la două zile de la data achiziționării, așa cum recomandă Departamentul de Agricultură al SUA (USDA). După două zile, este recomandat fie să gătești carnea tocată, fie să o îngheți. Înghețarea cărnii tocate este o soluție excelentă pe termen lung, deoarece se poate menține sigură timp luni întregi în congelator.

    Află cum să îngheți carnea tocată și să o decongelezi în siguranță

    Deși USDA recomandă folosirea cărnii tocate refrigerate în termen de două zile, ar putea exista un anumit interval de timp, în funcție de “data utilizării” (Use-By). După cum explică USDA, aceasta  este „ultima dată recomandată pentru utilizarea produsului în condiții de calitate maximă”. De exemplu, dacă vei cumpăra un pachet de carne tocată cu patru zile înainte de data „Use-By”, ar putea fi în regulă să o folosești și după cele două zile. Dacă nu ești sigur despre utilizabilitatea cărnii tocate, învață cum să verifici dacă carnea tocată s-a stricat prin verificarea culorii, mirosului și texturii.

    De ce are carnea tocată o durată scurtă în frigider?

    Ca orice alt aliment, carnea tocată este sensibilă la dezvoltarea bacteriilor. După cum explică USDA, „bacteriile se înmulțesc rapid în ‘Zona Periculoasă’ – temperaturi între 4°C și 60°C”, așa că este important să folosești carnea tocată cât mai repede posibil, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, precum E. coli. Prin gătire temeinică, E. coli este distrusă, așa că asigură-te că, la preparare, carnea tocată ajunge la o temperatură de 71°C. Depozitarea corespunzătoare este, de asemenea, esențială pentru păstrarea prospețimii și încetinirea creșterii bacteriilor.

    Cum să depozitezi corect carnea tocată

    Atunci când depozitezi carnea tocată în frigider, sunt câteva lucruri importante de avut în vedere. În primul rând, asigură-te că temperatura din frigider este corectă. Frigiderele ar trebui să fie păstrate la o temperatură de 4°C sau mai jos, conform USDA. Pentru a verifica temperatura din frigider, folosește un termometru. În funcție de model, frigiderul tău poate avea un termometru integrat. Temperatura frigiderului este importantă pentru păstrarea alimentelor proaspete și încetinirea creșterii bacteriilor.

    Pe lângă temperatură, locul unde depozitezi un pachet de carne tocată este, de asemenea, important. Depozitează carnea tocată pe raftul din partea de jos a frigiderului (același sfat se aplică și pentru alte tipuri de carne crudă, păsări de curte și fructe de mare). Carnea tocată conține adesea sucuri care pot conține bacterii, iar dacă aceasta intră în contact cu alte alimente crude sau gătite, poate duce la contaminare încrucișată. Carnea tocată poate fi păstrată în ambalajul său original. Păstrarea cărnii tocate pe o farfurie pe raftul din partea de jos reduce riscul de contaminare încrucișată și face curățenia mai ușoară, în cazul în care sucurile se varsă. Când este depozitată corect, carnea tocată poate rămâne în frigider timp de până la două zile.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/2025100 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.