Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Confidențialitatea în era Inteligenței Artificiale: cât de sigure sunt conversațiile noastre cu chatbot-urile?

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cartofi umpluți cu ciuperci și nuci – o cină de post delicioasă și sățioasă

    10/03/20252 Mins Read28
    Foto simbol: totuldespremame.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă ești în căutarea unei cine de post gustoase, cartofii umpluți cu ciuperci și nuci sunt alegerea perfectă. Această rețetă simplă combină texturile cremoase ale cartofilor copți cu aromele bogate ale ciupercilor și crocantul nucilor, oferind un preparat echilibrat și sățios.

    Ingrediente:

    • 4 cartofi mari
    • 250 g ciuperci champignon
    • 1 ceapă
    • 2 căței de usturoi
    • 50 g nuci
    • 2 linguri ulei de măsline
    • Sare și piper, după gust
    • O linguriță cimbru uscat
    • O legătură de pătrunjel proaspăt

    Mod de preparare:

    1. Coace cartofii – Spală bine cartofii și pune-i la copt în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 50 de minute sau până când devin moi. Alternativ, îi poți găti și în friteuza cu aer cald, la 180°C, timp de 35-40 de minute, întorcându-i la jumătatea timpului.
    2. Pregătește umplutura – Toacă mărunt ceapa și usturoiul, apoi călește-le în ulei de măsline. Adaugă ciupercile tăiate cubulețe și gătește-le până se evaporă lichidul. Incorporează nucile mărunțite, asezonează cu sare, piper și cimbru, apoi ia compoziția de pe foc.
    3. Umple cartofii – Taie un capac în partea superioară a fiecărui cartof și scobește miezul cu o lingură, având grijă să nu rupi coaja. Amestecă miezul scos cu umplutura de ciuperci, apoi umple cartofii cu acest amestec.
    4. La final – Pune cartofii umpluți înapoi în cuptor pentru încă 10 minute. Servește-i calzi, presărați cu pătrunjel tocat.

    Această rețetă este perfectă pentru o cină de post echilibrată, fiind bogată în proteine vegetale și grăsimi sănătoase. În plus, poate fi personalizată cu alte ingrediente, cum ar fi ardei copți sau măsline.

    Rețetă preluată. Sursă: G4Food.ro

    cartofi umpluți rețetă de post

    Articole asemănătoare

    Muncă 14/06/2025

    Confidențialitatea în era Inteligenței Artificiale: cât de sigure sunt conversațiile noastre cu chatbot-urile?

    Muncă 14/06/2025

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Odihnă 14/06/2025

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/20251.059 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025709 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025213 Views
    Meningococul: ce trebuie să știi despre această infecție. Cum recunoști simptomele și ce poți face
    04/06/2025161 Views
    Recomandate
    Muncă 14/06/20254 Mins Read1 Views

    Confidențialitatea în era Inteligenței Artificiale: cât de sigure sunt conversațiile noastre cu chatbot-urile?

    Într-o perioadă în care interacțiunea cu inteligența artificială devine tot mai comună, apare inevitabil o…

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Confidențialitatea în era Inteligenței Artificiale: cât de sigure sunt conversațiile noastre cu chatbot-urile?

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.