Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Care este cea mai gustoasă bucătărie din lume. Preparatul de top al acesteia

    22/01/20252 Mins Read159
    Foto: mygreekdish.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Bucătăria grecească a fost desemnată cea mai bună din lume în 2025, conform clasamentului realizat de TasteAtlas. Grecia a detronat Italia, care a ocupat primul loc timp de mulți ani, ajungând în fruntea clasamentului datorită performanțelor la principalii indicatori. Clasamentul se bazează pe 477.000 de recenzii ale utilizatorilor, care au evaluat aproape 15.500 de feluri de mâncare din baza de date a platformei.

    Anul acesta, bucătăria grecească a obținut 4,6 puncte – puțin mai puțin decât în 2023, dar suficient pentru a deveni lider. Anul trecut, bucătăria greacă a ocupat locul al treilea, iar în 2022, al doilea, potrivit Rador.

    Experții recomandă cu căldură în Grecia brânza caramelizată „graviera”, carne de porc kontosuvli, aperitivul cu brânză „saganaki”, coastele de miel paidaki, uleiul de măsline, fisticul și multe altele.

    Paidaki este considerat unul dintre cele mai delicioase preparate din carne de miel

    În Grecia, mielul este gătit mult, iar paidaki este considerat unul dintre cele mai delicioase preparate din carne de miel. Acestea sunt coaste de miel care sunt mai întâi marinate mult timp cu ierburi, muștar și ulei de măsline, iar apoi puse la grătar.

    Coastele se servesc cu o felie de lămâie și o garnitură de cartofi sau legume la grătar. De obicei se consumă cu mâinile și fără sos, deoarece carnea capătă aroma dorită în timpul procesului de marinare. Câștigătoarea timp de doi ani consecutiv a fost bucătăria italiană, dar de data aceasta a ajuns pe locul doi cu o marjă foarte mică – 4,59 puncte.

    Mâncărurile principale includ pizza napolitană, parmezan, preparate cu trufe albe, paste tagliatelle, brânză burrata, șuncă prosciutto și multe altele.

    Printre primii trei este bucătăria mexicană, care a fost pe locul șapte anul trecut și acum a primit 4,52 puncte. De remarcat sunt băuturile nealcoolice din fructe, tacos cu tocană de carne biria, supa chikhirtma, gringas quesadillas, salata de porumb Esquites și altele. Cele mai delicioase zece bucătării naționale din lume sunt: grecească, italiană, mexicană, spaniolă, portugheză, turcă, indoneziană, franceză, japoneză, chineză.

    Articol preluat: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 16/11/2025

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Gastronomie 16/11/2025

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Muncă 15/11/2025

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20251.671 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.513 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.025 Views
    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare
    15/11/2025479 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 16/11/20257 Mins Read15 Views

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Deși este tânără și are o experiență de muncă de doar câțiva ani, Valeria Crasov…

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Ce trebuie să conțină eticheta unui produs nealimentar: informații obligatorii pentru consumatori

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.