Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    14/07/20253 Mins Read11
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    E deja de notorietate că ovăzul este unul dintre alimentele cele mai indicate la micul dejun, pentru că reprezintă un carbohidrat complex, cu metabolizare lentă, care conferă o senzație de sațietate până la prânz. În plus, conține cantități bune de fibre și proteine. Îl consumăm, de regulă, sub formă de porridge/terci din fulgi de ovăz cu lapte sau iaurt, scrie G4Food. Dar dacă vrem să mai diversificăm meniul? Cum putem folosi făina de ovăz pentru preparate de mic dejun?

    Făina de ovăz poate fi folosită ca orice altă făină de grâu, ținând însă cont de faptul că are un nivel de gluten foarte scăzut, deci nu pentru aluaturi dospite. Prin urmare, merge foarte bine pentru clătite, muffin, fursecuri, lipii rapide în tigaie, tarte etc.

    Dar cea mai simplă și rapidă rețetă cu făină de ovăz, și care nu comportă coacere în cuptor, și un timp de preparare record, mai puțin de 5 minute în total. Este vorba de budinca din făină de ovăz cu lapte, simplu, rapid și gustos. Pe care o putem apoi personaliza după preferințe, de la o zi la alta. O putem prepara, însă, și mai simplu, la microunde.

    Budincă din făină de orez pe aragaz

    Ingrediente pentru 2 porții

    • 80 g făină de ovăz
    • 500 ml lapte
    • 2 linguri de zahăr
    • miere, scorțișoară, fructe uscate, semințe etc
    1. Amestecă făina de ovăz cu laptele turnând laptele treptat peste făină și amestecând cu un tel. Putem folosi direct vasul în care urmează să fierbem compoziția. Ideal, una în care nu se lipește.
    2. Adăugăm și o jumătate de baton de scorțișoară sau, în lipsă, scorțișoară pudră.
    3. Când începe să fiarbă, reducem flacăra la minim, adaugăm zahărul și lăsăm să fiarbă încet, timp de 2-3 minute, amestecând des.
    4. Putem adăuga fructe deshidratate (banane, cocos, stafide, mere) sau proaspete (căpșuni, mere, portocale). Și la fiert, dar și deasupra, după ce e gata și s-a răcit.

    Vara, putem prepara budinca din făină de ovăz de seara, și astfel o mâncăm a doua zi dimineața rece.

    Budincă din făină de orez la microunde

    În cuptorul cu microunde, procedând anterior la fel, procesul de gătire durează circa 2 minute, în funcție de puterea la care este setat și caracteristicile generale ale cuptorului.

    Este esențial să folosim un vas de sticlă înalt.

    La final, în ambele versiuni, dacă vrem, putem să presărăm deasupra un strat fin de zahăr și să îl caramelizăm cu pistolul pentru creme caremel.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202599 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202584 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202575 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.