Dacă de la masa de sărbătoare v-au rămas resturi de mozarella, brânză proaspătă și aveți și paste, preparând acest mic dejun dulce veți face fericită toată familia.
Ingrediente pentru budinca de tăieței:
- Paste 200 de g
- Brânză dulce (mozzarella, brânză proaspătă, de vaci etc)
- Smântână pentru frișcă (doar dacă brânza e uscată)
- 2-3 ouă
- 2 linguri de zahăr
- Esență de vanilie 1 linguriță
- Stafide (opțional)
- Coajă de lămâie sau portocală bio
Preparare
- Se fierb pastele la jumătatea timpului înscris pe ambalaj, se scurg de apă. Separat se bat ouăle cu zahărul, se adaugă brânza rasă sau sfărâmată, vanilia și coaja de citric, apoi pastele.
- Se amestecă totul bine și se toarnă într-un vas potrivit pentru cuptor, uns în prealabil cu unt.
- Se pune budinca în cuptorul preâncălzit la 180 de g pentru 30 de minute.
- Se pudrează cu zahăr.
Sursa: G4Food.ro