Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Bruschete cu ouă, brânză de capră și pesto, un deliciu la micul dejun

    08/12/20242 Mins Read28
    Foto: cosanzene.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această rețetă delicioasă de bruschete cu ouă este gata în doar 30 de minute, iar ingredientele detaliate mai jos pot servi până la 4 persoane. Rețeta este propusă de foodnetwork și se prepară rapid. Bruschetele cu ouă și brânză de capră sunt delicioase și hrănitoare.

    Ingrediente

    Pentru toast și ouă

    • 8 felii de pâine în stil toscan
    • 12 ouă
    • ¼ linguriță sare
    • 60 ml apă
    • ¼ lingură sos iute de ardei roșu (Tabasco)
    • 25 g unt
    • 150 g brânză de capră Montrachet, moale
    • 40 g roșii uscate la soare, marinate, tăiate julien
    • Frunze proaspete de busuioc, pentru decor
    • Pesto de busuioc (găsești în comerț, sau ai rețeta mai jos)
    • 1 strop de piper negru proaspăt măcinat

    Pentru pesto de busuioc

    • 2 căței de usturoi, tocați
    • 1 linguriță sare
    • 20 g muguri de pin
    • 75 g parmezan ras
    • 250 ml ulei de măsline
    • 22 g frunze proaspete de busuioc, tocate
    • 2 lingurițe suc de lămâie

    Mod de preparare

    Pasul 1 – Pregătirea pâinii și a ouălor

    Prăjește feliile de pâine și păstrează-le deoparte în timp ce pregătești ouăle. Într-un bol, combină ouăle, apa, Tabasco și sarea. Amestecă cu un tel până devine un amestec omogen.

    Pasul 2 – Gătirea ouălor

    Într-o tigaie mare antiaderentă, topește untul și adaugă ouăle. Gătește, amestecând ușor cu o spatulă, până când ouăle sunt gătite lejer și devin cremoase.

    Pasul 3 – Asamblarea

    Întinde brânza de capră moale în mod egal pe feliile de pâine prăjită. Pune ouăle făcute omletă deasupra brânzei și taie fiecare felie de pâine pe jumătate. Pune câte 4 jumătăți pe fiecare farfurie și decorează cu roșii uscate, frunze proaspete de busuioc și un strop de pesto de busuioc. Vom obține, astfel, o porție de bruschete cu ouă delicioasă.

    Pesto de busuioc

    Într-un blender, combină toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline. Pornește blenderul și, în timp ce funcționează, toarnă treptat uleiul de măsline până când obții un sos cremos.

    Sursă rețetă: g4food.ro. 

    mic dejun rapid mic dejun sănătos și rapid

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 13/06/2025

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Cultură 12/06/2025

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Cultură 12/06/2025

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/2025991 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025452 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025210 Views
    Pericolul ascuns în iarbă: ce trebuie să știm despre mușcăturile de căpușă
    01/06/2025208 Views
    Recomandate
    Gastronomie 13/06/20252 Mins Read1 Views

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Într-un moment în care alimentația echilibrată câștigă tot mai mult teren, EatingWell propune o rețetă simplă:…

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.