Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Brioșe cu morcovi: desertul pe care îl poți pregăti pe tot parcursul anului

    11/03/20253 Mins Read12
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Indiferent dacă este servit sub formă de tort simplu, tort în straturi, chec sau sub formă de brioșe cu morcovi, preparatul dulce este mereu potrivit și savuros, promite wellseasonedstudio.com.

    Cerințele de bază sunt simple: blatul trebuie să fie extrem de fraged și umed, iar glazura de cremă de brânză trebuie să fie generoasă! Le poți prepara pentru ocazii speciale sau pur și simplu atunci când îți este poftă de un desert delicios cu morcovi.

    Ingrediente

    Pentru blat:

    • 1¼ căni (250 g) zahăr granulat
    • ¾ cană (160 g) zahăr brun
    • 1¼ căni (300 ml) ulei vegetal
    • 4 ouă mari (200 g), la temperatura camerei
    • 2 lingurițe extract de vanilie
    • 2⅓ căni (280 g) făină universală
    • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
    • 2 lingurițe praf de copt
    • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
    • ½ linguriță sare
    • 4 căni morcovi rași
    • 1 cană nuci tocate (plus ½ – 1 cană pentru decor; se pot folosi nuci pecan)

    Pentru glazura de cremă de brânză:

    • ½ cană (110 g) unt nesărat, la temperatura camerei
    • 225 g cremă de brânză, la temperatura camerei
    • 3½ căni (440 g) zahăr pudră
    • 1 linguriță extract de vanilie

    Mod de preparare

    1. Pregătește tava

    Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă standard pentru brioșe (12 bucăți) cu hârtii pentru brioșe.

    1. Amestecă ingredientele umede

    În bolul unui mixer, adaugă zahărul granulat, zahărul brun, uleiul vegetal, ouăle și extractul de vanilie. Amestecă la viteză medie timp de 1-2 minute, până când ingredientele sunt bine omogenizate.

    1. Adaugă ingredientele uscate

    Peste amestecul umed, cerne făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și sarea. Amestecă ușor, doar până când ingredientele se încorporează.

    1. Adaugă morcovii și nucile

    Încorporează morcovii rași și nucile tocate, amestecând ușor cu o spatulă până la omogenizare.

    1. Coace brioșele

    Distribuie compoziția în formele de brioșe, umplându-le aproximativ ⅘ din volum. Coace timp de 20-23 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul unei brioșe iese curată.

    Lasă brioșele să se răcească în tavă 10 minute, apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet. Repetă procesul cu aluatul rămas.

    1. Prepară glazura de cremă de brânză

    Într-un bol, bate untul și crema de brânză la viteză medie-mare timp de 1-2 minute, până devin pufoase. Adaugă zahărul pudră și extractul de vanilie, amestecând la viteză mică la început, apoi crescând treptat viteza. Continuă să mixezi până obții o glazură netedă și cremoasă (aproximativ 2 minute).

    1. Glazurează brioșele cu morcovi

    Când brioșele sunt complet răcite, întinde sau toarnă glazura deasupra lor. Dacă dorești, poți să presari nuci tocate peste tava cu brioșe cu morcovi, pentru un plus de textură.

    Valori nutriționale (per porție de brioșe cu morcovi)

    • Calorii: 524 kcal
    • Carbohidrați: 75g
    • Proteine: 5g
    • Grăsimi: 24g
    • Grăsimi saturate: 7g
    • Colesterol: 47mg
    • Sodiu: 234mg
    • Potasiu: 150mg
    • Fibre: 2g
    • Zaharuri: 55g
    • Vitamina A: 3855 IU
    • Vitamina C: 1mg
    • Calciu: 58mg
    • Fier: 2mg

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 21/10/2025

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Odihnă 21/10/2025

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    Cultură 21/10/2025

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Populare în ultima lună
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20252.368 Views
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025769 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025627 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025624 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 21/10/20253 Mins Read12 Views

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Sheila Irvine, din Wiltshire, a fost una dintre cei 38 de pacienți din cinci țări…

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Cele mai populare

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.