Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Târgul de Crăciun din Craiova, desemnat cel mai frumos din Europa. Află clasamentul integral al destinațiilor

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Arome de toamnă: brioșe pufoase cu mere și scorțișoară

    09/10/20252 Mins Read22
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Fructe coapte, scorțișoară parfumată și o textură pufoasă — rețeta de brioșe cu mere aduce toamna direct în bucătărie. În doar 30 de minute, poți pregăti un desert aromat, perfect pentru mic dejun sau o după-amiază liniștită în familie.

    Ingrediente (pentru 15 bucăți):

    • 3 ouă
    • 2 mere (Golden sau Ionatan) + 2 linguri făină
    • 9 linguri făină (aprox. 200 g)
    • 9 linguri zahăr (aprox. 150 g)
    • 9 linguri iaurt natural (aprox. 180 g)
    • 9 linguri ulei (aprox. 50 g)
    • 1 plic praf de copt
    • 1 linguriță scorțișoară
    • 1 vârf de cuțit sare
    • Coaja rasă de la 1 lime
    • (opțional) puțin suc natural de mere

    Mod de preparare:

    1. Batem ouăle într-un bol până devin omogene și ușor spumoase (circa 2 minute).
    2. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt, apoi încorporăm treptat zahărul, iaurtul, uleiul, sarea, coaja de lime și scorțișoara. Amestecăm ușor, doar până obținem un aluat omogen.
    3. Curățăm merele, le tăiem cubulețe și le pudrăm cu cele 2 linguri de făină.
    4. Încorporăm merele în aluat. Consistența trebuie să rămână ușor lichidă — nu se mai adaugă făină suplimentară.
    5. Turnăm compoziția în forme de brioșe din silicon, umplute aproximativ trei sferturi.
    6. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute.

    Pentru a verifica dacă sunt gata, introdu o scobitoare în centrul unei brioșe — dacă iese curată, desertul e perfect copt. Poftă bună!

    Sursa: https://www.lauraadamache.ro/

    Articole asemănătoare

    Odihnă 28/11/2025

    Târgul de Crăciun din Craiova, desemnat cel mai frumos din Europa. Află clasamentul integral al destinațiilor

    RECOMANDATE 28/11/2025

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Gastronomie 28/11/2025

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent
    22/11/20253.361 Views
    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului
    22/11/20253.251 Views
    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa
    21/11/2025462 Views
    (VIDEO) Doi români care au ratat îmbarcarea au alergat pe pista aeroportului din Köln după un avion Wizz Air cu motoarele pornite
    24/11/2025391 Views
    Recomandate
    Odihnă 28/11/20257 Mins Read32 Views

    Târgul de Crăciun din Craiova, desemnat cel mai frumos din Europa. Află clasamentul integral al destinațiilor

    Târgul de Crăciun din Craiova a câștigat locul I în competiția Cele mai frumoase târguri…

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Târgul de Crăciun din Craiova, desemnat cel mai frumos din Europa. Află clasamentul integral al destinațiilor

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Cele mai populare

    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent

    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.