Dacă îți dorești o salată proaspătă și delicioasă, cu un dressing simplu, dar plin de savoare, această rețetă de sos cu ierburi este exact ce ai nevoie. Perfect pentru a fi adăugat peste verdețuri amestecate sau ca dressing pentru salate de paste reci, acest sos poate fi personalizat cu orice ierburi și citrice ai la îndemână. În plus, este ușor de făcut și se prepară în doar 10 minute. Tot ce trebuie să faci este să agiți bine ingredientele înainte de a-l servi, arată EatingWell.
Ingrediente:
- ⅓ cană ulei de măsline extra-virgin
- ⅓ cană oțet (poți folosi oțet de vin roșu, balsamic alb sau de orez)
- 3 linguri de ierburi proaspete tocate (busuioc, arpagic, coriandru, mărar, oregano sau tarhon) sau 1 lingură de ierburi uscate
- 2 linguri de ceapă fin tocată
- 2 linguri de suc de lime sau lămâie
- ¼ linguriță sare
- ¼ linguriță piper măcinat

Mod de preparare: Într-un borcan cu capac combină uleiul de măsline, oțetul, ierburile proaspete (sau cele uscate), ceapa, sucul de lime sau lămâie și condimentele (sare și piper). Închide borcanul și agită-l bine până când toate ingredientele sunt complet amestecate și s-au omogenizat. Dressingul este gata de servit!
Acest sos cu ierburi este nu doar versatil, dar și extrem de ușor de adaptat în funcție de preferințele tale, aducând un gust proaspăt și aromat în orice salată sau preparat rece. Poți să-l păstrezi la frigider într-un borcan etanș și să-l folosești pe parcursul săptămânii, fiind o opțiune rapidă pentru mesele tale.