Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Cultură

    Concursul „Vinul Moldovei” 2024: O nouă viziune asupra excelenței vinicole

    18/11/20243 Mins Read7
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Vinul Moldovei își reafirmă angajamentul de a se alinia tendințelor internaționale în ce privește calitatea și consumul vinurilor îmbuteliate. Cea de-a treia ediția a Concursului Național „Vinul Moldovei” va aduce în prim-plan, o selecție de vinuri din soiuri autohtone și internaționale, care urmează să fie un etalon al excelenței în domeniu. Competiția care va avea loc în perioada 21-22 noiembrie 2024, este o celebrare a tradițiilor vinicole și a inovației în domeniu și constituie un eveniment important pentru definirea țării noastre ca o destinație vinicolă de excepție, potrivit Wine of Moldova. 

    Competiția se va desfășura în conformitate cu normele Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV),
    asigurând standardele recunoscute la nivel global, iar produsele înscrie la concurs vor fi evaluate de un
    juriu format din 27 de experți de renume, atât locali cât și internaționali, provenind din șapte țări.

    Vinurile care vor acumula cele mai multe puncte vor fi premiate cu medalii de aur și argint și vor fi
    incluse într-un Ghid specializat. Această recunoaștere va conferi produselor o validare internațională a
    calității și confirmarea unei alinieri cu cerințelor exigente ale piețelor globale.

    Reguli de evaluare și premiere în cadrul competiției

    Concursul pune accent pe promovarea soiurilor autohtone precum Feteasca Albă, Feteasca Regală, Rara
    Neagră și Feteasca Neagră, dar și pe soiurile de selecție moldovenească, precum Viorica, Floricica,
    Legenda, Alb de Onițcani și Riton. De asemenea, vor fi evaluate și vinurile obținute din cupaje cu soiuri
    europene, oferind astfel o diversitate remarcabilă a produselor admise în competiție.

    Vinurile prezentate vor fi supuse unei analize detaliate, după criterii adaptate fiecărei categorii: vinuri
    albe, roșii și roze liniștite; vinuri efervescente albe, roșii și roze; băuturi spirtoase de origine vitivinicolă.
    Fiecare comisie va cuprinde șapte membri, dintre care patru sunt experți internaționali, evaluând până
    la 50 de probe de vin pe zi și până la 30 de băuturi spirtoase.

    Centralizarea rezultatelor se va face cu ajutorul unui sistem automatizat, similar celor de la concursurile internaționale.

    Vinurile care vor obține cele mai înalte punctaje vor fi premiate după următoarele criterii:

    • Medalia de argint: 85-88,99 puncte
    • Medalia de aur: 89-92,99 puncte
    • Marea medalie de aur: minimum 93 puncte

    Câștigătorii vor fi premiați în cadrul Galei Premiilor „Vinul Moldovei” din data de 22 noiembrie 2024.
    Concursul Național „Vinul Moldovei” va fi organizată de către Oficiul Național al Viei şi Vinului (ONVV),
    cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), și cu suportul partenerului strategic
    USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală (RCRA).

    Mai multe detalii despre concurs sunt disponibile pe https://contest.wineofmoldova.com.

     

    concursul vinului concursul vinului 2024 r. moldova vinul Moldovei 2024

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 18/05/2025

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Mediu 18/05/2025

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Gastronomie 18/05/2025

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025382 Views
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025118 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025101 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202588 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 18/05/20255 Mins Read16 Views

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Îndulcitorii naturali – în special siropul de arțar și mierea – au devenit foarte populari…

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Punctele de presiune de la nivelul tălpilor: ce legătură au cu durerile, somnul și anxietatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.