Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Îți plac bomboanele Raffaello? Prepară-le acasă, fără zahăr și exces de calorii

    25/11/20242 Mins Read36
    Foto: Shutterstock.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Bomboanele umplute cu nucă de cocos și învelite în ciocolată sunt un deliciu. Acesta este genul de desert care poate părea simplu, însă de la prima îmbucătură se dovedește a fi atât de sofisticat. Nuca de cocos se topește în gură, urmată de aroma intensă a ciocolatei negre, care învăluie toate simțurile.

    Poți să faci aceste bomboane cu nucă de cocos învelite în ciocolată într-o versiune mai sănătoasă, care să nu conțină lactate grase sau zahăr rafinat. Nu se prepară deloc greu și merită să le încerci.

    Ingrediente pentru bomboane cu nucă de cocos învelite în ciocolată neagră:

    • 70 de grame cu fulgi de cocos organici
    • 70 de grame de migdale mărunțite
    • 2 linguri cu ulei de cocos extravirgin topit
    • 2 linguri cu sirop de orez brun sau de arțar

    Pentru ciocolată:

    • 2 linguri cu ulei de cocos extravirgin topit
    • 2 linguri cu sirop de orez brun sau de arțar
    • 12,5 grame de cacao pudră (de preferat raw, neprocesată)
    • Puțină sare de mare

    Mod de preparare

    Fulgii de cocos se amestecă cu migdalele mărunțite, după care se adaugă uleiul de cocos și siropul de orez brun. Se fac bomboanele rotindu-le între palme și se pun la congelator timp de 8 minute, până când faci sosul de ciocolată.

    Topește uleiul de cocos la bain-marie, adăugând siropul de orez brun, sarea și câte puțin din pudra de cacao.

    Se scot bomboanele din congelator, se scufundă în ciocolată și se introduc apoi din nou la congelator pentru 20 de minute.

    Articol preluat: www.andreearaicu.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 28/11/2025

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Gastronomie 28/11/2025

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Cultură 28/11/2025

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent
    22/11/20253.361 Views
    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului
    22/11/20253.251 Views
    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa
    21/11/2025461 Views
    (VIDEO) Doi români care au ratat îmbarcarea au alergat pe pista aeroportului din Köln după un avion Wizz Air cu motoarele pornite
    24/11/2025391 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 28/11/20256 Mins Read8 Views

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Tehnicile de respirație controlată, mișcarea zilnică și limitarea expunerii la știri la maximum 30 de…

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Cele mai populare

    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent

    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.