Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Supă cremă de ciuperci – o cină rapidă și consistentă

    23/11/20242 Mins Read266
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Ciupercile sunt o sursă foarte bună de proteine, ceea ce le face o alegere excelentă pentru vegani sau pentru cei care vor să țină post. Nu degeaba sunt supranumite „carnea veganilor”. Mai mult, sunt extrem de versatile și foarte gustoase. Dintre toate felurile însă, supa cremă de ciuperci este cea mai rapidă și mai consistentă.

    Avem nevoie de:

    • 500-600 g ciuperci
    • 50 g unt
    • 2-3 linguri de smântână
    • 1 lingură de făină
    • 150 ml lapte
    • 300 ml supă de pui (poate fi din concentrat)
    • Usturoi, pătrunjel, sare, piper – după gust

    Cum procedăm:

    Ciupercile, spălate și curățate de urmele de pământ (dacă au) se taie feliuțe mai mici și se călesc într-o lingură de unt pentru câteva minute. Apoi se diluează cu puțină supă de pui și se mai lasă 10-15 minute pe foc. Apoi strecurăm ciupercile, dar supa în care au fiert nu o aruncăm. Ciupercile strecurate le mixăm apoi cu un blender, iar supa pe care am păstrat-o o folosim pentru a dilua amestecul.

    Separat, punem o lingură de făină într-un bol și adăugăm apoi smântâna și laptele, pe rând, câte puțin, amestecând continuu, pentru a nu se face cocoloașe. Când amestecul este gata, adăugăm peste ciuperci și amestecăm bine, totul.

    Supa se condimentează după gust, apoi, cu sare, piper, condimente, iar pe deasupra se presară pătrunjelul tocat mărunt.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 07/12/2025

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    RECOMANDATE 06/12/2025

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Gastronomie 06/12/2025

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.650 Views
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.155 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/20251.024 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025332 Views
    Recomandate
    Gastronomie 07/12/20252 Mins Read25 Views

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Este o budincă cremoasă și aromată dar preparată direct pe aragaz, fără a avea nevoie…

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.