Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Friptură pentru masa de Crăciun: rețete aromate și festive pentru sărbători

    R. Moldova, printre primele 5 țări din Europa pentru calitatea vieții tinerilor

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun inspirat din bucătăria mexicană

    02/11/20242 Mins Read15
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    O combinație de legume, brânză și ouă ne asigură proteinele și nutrienții de care avem nevoie pentru a începe o zi de muncă. Rețeta micului dejun este pentru întreaga familie.

    Ingrediente

    • spray de gătit
    • 450 g de bacon
    • 10 ouă mari
    • 1 cană lapte
    • ½ ardei gras roșu mediu, tocat
    • ½ ardei gras galben mediu, tocat
    • ½ ceapă medie, tocată
    • ¼ de cană de coriandru proaspăt tocat sau după gust
    • sare si piper negru măcinat, după gust
    • ½ cană crutoane sau mai multe după gust
    • ½ cană de brânză Jack cu piper mărunțit sau mai mult după gust
    • ½ cană de brânză Cheddar mărunțită sau mai mult după gust
    • ½ cană de brânză elvețiană mărunțită sau mai mult după gust

    Cum procedăm

    Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Pulverizați ușor o tavă pătrată de copt cu spray de gătit.

    Puneți baconul într-o tigaie mare și gătiți la foc mediu-mare, întorcându-l din când în când, până se rumenește uniform, aproximativ 10 minute. Scurgeți feliile de grăsime pe prosoape de hârtie și tăiați-le când s-au răcit suficient pentru a asta.

    Bateți ouăle și laptele într-un castron. Amestecați ardeiul gras, ceapa, coriandrul, sarea și piperul.

    Aranjați crutoanele pe fundul tigăii pregătite. Se adaugă baconul tocat, apoi piper Jack, Cheddar și brânzeturi elvețiene. Se toarnă amestecul de ouă deasupra.

    Coaceți în cuptorul preîncălzit până se fixează, 30 până la 40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să stea 20 de minute înainte de servire.

    Pentru cei care asociază mâncarea mexicană cu ceva picant, nu ezitați să-i adăugați ardei cayenne sau orice condiment picant aveți la îndemână și veți obține un mic dejun de inspirație mexicană 100%.

    Valori nutriționale (per porție)

    • 307 Calorii
    • 22 g Grăsime
    • 6g Carbohidrați
    • 22 g Proteină

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 24/12/2025

    Friptură pentru masa de Crăciun: rețete aromate și festive pentru sărbători

    Gastronomie 23/12/2025

    Meniul de Crăciun pentru copii: sfaturi și idei

    Gastronomie 22/12/2025

    Cum să păstrați fructele uscate: sfaturi pentru a le menține proaspete mai mult timp

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025328 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025102 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202593 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202572 Views
    Recomandate
    Gastronomie 24/12/20255 Mins Read17 Views

    Friptură pentru masa de Crăciun: rețete aromate și festive pentru sărbători

    Friptura rămâne preparatul central al mesei de Crăciun, iar carnea de porc și cea de…

    R. Moldova, printre primele 5 țări din Europa pentru calitatea vieții tinerilor

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    Sărbători fără riscuri: recomandări pentru cumpărături sigure în perioada festivă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Friptură pentru masa de Crăciun: rețete aromate și festive pentru sărbători

    R. Moldova, printre primele 5 țări din Europa pentru calitatea vieții tinerilor

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.