Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Fulgi de ovăz cu lămâie și semințe de mac: un mic dejun bogat în proteine

    24/10/20252 Mins Read28
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Fulgii de ovăz combinați cu coajă și zeamă proaspătă de lămâie oferă o aromă intensă și un gust echilibrat. Textura cremoasă a ovăzului se completează cu semințele de mac, iar siropul de arțar adaugă o notă delicată de dulceață, arată eatingwell.com. 

    Rezultatul este un mic dejun care amintește de brioșele cu lămâie și mac, dar într-o variantă mai ușoară și sănătoasă, perfectă de pregătit cu o seară înainte.

    Ingrediente (pentru 4 porții)

    • 230 g fulgi de ovăz tradiționali
    • 500 ml lapte integral
    • 250 g iaurt grecesc simplu, cu conținut integral de grăsime
    • 37 ml sirop de arțar pur
    • 1 linguriță semințe de mac
    • 2 lingurițe extract de vanilie
    • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie (plus extra pentru decor)
    • 1 linguriță suc de lămâie
    • Un sfert de linguriță de sare

    Mod de preparare

    1. Într-un bol mediu, amestecă fulgii de ovăz, laptele, iaurtul, siropul de arțar, semințele de mac, vanilia, coaja și zeama de lămâie, precum și sarea. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
    2. Acoperă bolul și lasă-l la frigider aproximativ 30 de minute, până când amestecul începe să se îngroașe ușor.
    3. Împarte compoziția în patru borcane de 240 ml (aproximativ o cană fiecare). Închide borcanele și lasă-le la frigider cel puțin 8 ore.
    4. Înainte de servire, presară deasupra puțină coajă de lămâie pentru un plus de aromă și prospețime.

    Această rețetă este ideală pentru diminețile aglomerate. Se păstrează la frigider până la trei zile și oferă un echilibru perfect între proteine, fibre și gust.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202572 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.