Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Sunt cerealele bune pentru sănătate? Ce spun nutriționiștii

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Midii cu sos de roșii: o rețetă simplă și plină de savoare

    04/06/20252 Mins Read34
    Sursa foto: G4Food.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Vara aceasta, iubitorii de fructe de mare mizează pe o rețetă simplă și plină de savoare: midii cu sos de roșii. Preparatul, ideal pentru serile calde, promite un festin mediteranean direct în farfurie, scrie G4Food.

    Pentru o porție de patru persoane, sunt necesare aproximativ un kilogram de midii proaspete, atent curățate.

    Ingrediente:

    • 1 kg de midii proaspete (curățate și spălate)
    • 3 linguri de ulei de măsline
    • 2-3 căței de usturoi (zdrobiți)
    • 1 ceapă mică (tocată mărunt)
    • 400 g roșii tocate (sau 1 conservă de roșii cuburi)
    • 100 ml vin alb sec
    • Sare și piper după gust
    • 1 linguriță de zahăr (opțional, pentru a reduce aciditatea roșiilor)
    • 1 legătură de pătrunjel verde (tocat)
    • Opțional: fulgi de ardei iute pentru un plus de picant

    Mod de preparare:

    Pregătirea midiilor

      • Spală midiile în apă rece și curăță-le bine de nisip și alge. Aruncă midiile care sunt crăpate sau nu se închid la atingere.

    Sotarea aromelor

    • Într-o cratiță mare, încălzește uleiul de măsline.
    • Adaugă usturoiul și ceapa și călește-le la foc mediu până devin aurii și moi.

    Sosul de roșii

    • Adaugă roșiile tocate (sau conserva de roșii) peste ceapă și usturoi.
    • Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă ușor 5-7 minute, adăugând sare, piper și zahăr (dacă roșiile sunt prea acide).

    Adăugarea midiilor

    • Toarnă vinul alb peste sos și lasă-l să dea în clocot.
    • Adaugă midiile în cratiță, acoperă cu un capac și gătește la foc mediu timp de 5-7 minute, până când midiiile se deschid (aruncă-le pe cele care rămân închise).

    Finalizare

      • Presară pătrunjelul tocat și, dacă dorești, fulgii de ardei iute. Amestecă ușor.

    Servire

      • Servește midiile fierbinți, cu pâine proaspătă sau baghetă pentru a înmuia sosul delicios.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 28/12/2025

    Sunt cerealele bune pentru sănătate? Ce spun nutriționiștii

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/2025100 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 28/12/20255 Mins Read24 Views

    Sunt cerealele bune pentru sănătate? Ce spun nutriționiștii

    Cerealele par a fi pe  cale să-și piardă popularitatea în fața  proteinelor și smoothie-urilor. Totuși,…

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Sunt cerealele bune pentru sănătate? Ce spun nutriționiștii

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.