Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă: chiftele de legume la cuptor sau în friteuză

    20/05/20252 Mins Read17
    Sursa foto: sanovita.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Chiftelele se pot face din orice fel de carne, dar și din legume și leguminoase. În plus, dacă aveți o friteuză cu aer cald (sau cuptor) evitați prăjirea în ulei, iar chiftelele de legume vor ieși la fel de bune, notează G4Food.

    Ingrediente

    • 1  dovlecel mai mare
    • 1 morcov
    • 2 ouă
    • 50 de g de brânză telemea
    • 1-2 linguri de făină
    • 2 fire de ceapă verde tăiate mărunt
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • Mărar
    • 1 linguriță de praf de copt
    • Sare, piper, oregano (opțional)

    Preparare chiftele

    Spălăm dovlecelul și îi tăiem capetele. Îl dăm pe răzătoare și punem totul într-un castron. Adăugăm sare, frecăm și apoi lăsăm să elimine apa 15-20 min. Stoarcem bine, mai lăsăm încă 10 min și stoarcem iarăși. Repetăm până nu mai iese apă.

    Procedăm la fel cu morcovul (spălat, curățat, ras), apoi îl punem, împreună cu toate celelalte ingrediente, peste dovlecei. Omogenizăm compoziția și formăm chiftele mărișoare și puțin turtite. Le punem una lângă alta într-o tavă pe care am pus o hârtie de copt și am uns-o cu ulei. Le punem la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 25-30 de minute, până se rumenesc, și le întoarcem pe partea cealaltă încă vreo 10 minute, până iau culoare, fără să lăsăm să se coacă prea tare.

    Putem pune chifteluțele de legume și la friteuza de aer, la 180 de grade, pentru 30 de minute, întorcându-le în ultimele 10 minute.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202599 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.