Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă: chiftele de legume la cuptor sau în friteuză

    20/05/20252 Mins Read17
    Sursa foto: sanovita.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Chiftelele se pot face din orice fel de carne, dar și din legume și leguminoase. În plus, dacă aveți o friteuză cu aer cald (sau cuptor) evitați prăjirea în ulei, iar chiftelele de legume vor ieși la fel de bune, notează G4Food.

    Ingrediente

    • 1  dovlecel mai mare
    • 1 morcov
    • 2 ouă
    • 50 de g de brânză telemea
    • 1-2 linguri de făină
    • 2 fire de ceapă verde tăiate mărunt
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • Mărar
    • 1 linguriță de praf de copt
    • Sare, piper, oregano (opțional)

    Preparare chiftele

    Spălăm dovlecelul și îi tăiem capetele. Îl dăm pe răzătoare și punem totul într-un castron. Adăugăm sare, frecăm și apoi lăsăm să elimine apa 15-20 min. Stoarcem bine, mai lăsăm încă 10 min și stoarcem iarăși. Repetăm până nu mai iese apă.

    Procedăm la fel cu morcovul (spălat, curățat, ras), apoi îl punem, împreună cu toate celelalte ingrediente, peste dovlecei. Omogenizăm compoziția și formăm chiftele mărișoare și puțin turtite. Le punem una lângă alta într-o tavă pe care am pus o hârtie de copt și am uns-o cu ulei. Le punem la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 25-30 de minute, până se rumenesc, și le întoarcem pe partea cealaltă încă vreo 10 minute, până iau culoare, fără să lăsăm să se coacă prea tare.

    Putem pune chifteluțele de legume și la friteuza de aer, la 180 de grade, pentru 30 de minute, întorcându-le în ultimele 10 minute.

    Articole asemănătoare

    Cultură 26/10/2025

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    Cultură 26/10/2025

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    RECOMANDATE 26/10/2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20254.517 Views
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.063 Views
    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu
    25/10/20253.663 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.476 Views
    Recomandate
    Cultură 26/10/20256 Mins Read72 Views

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    „Totul a început cu un mesaj pe care l-am primit de la o elevă din…

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Copilul minor pleacă în excursie peste hotare? Tot ce trebuie să știe părinții

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.