Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețeta celei mai gustoase pâini: cum se prepară pâinea cu cartofi

    12/05/20252 Mins Read22
    Foto: G4Food
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Joseba Arguiñano a demonstrat într-o emisiune de televiziune cum se prepară o pâine cu „miez foarte pufos”, diferită de orice altă rețetă. 

    Iată rețeta cunoscutului chef, relatată de G4Food.

    Ingrediente (pentru 2 pâini )

    • 550 de gr de făină de forță + 40 de gr pentru frământat aluatul
    • 400 de ml de apă călduță
    • 15 de gr de drojdie de panificație
    • 1 cartof fiert (375 g)
    • 10 de gr de sare
    • 100 de gr de maia

    Preparare

    Curăță cartoful, taie-l bucăți și pasează-l cu un zdrobitor într-un bol mare. Adaugă apa și drojdia fărâmițată, și amestecă bine cu un tel manual. Adaugă sarea și maiaua, apoi amestecă din nou. Încorporează făina, amestecă bine și frământă până ce făina se absoarbe complet.
    Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la temperatura camerei timp de 1 oră.

    Scoate folia, presară făină pe marginea aluatului pentru a-l desprinde de vas. Presară făină pe blatul de lucru, pune aluatul și fă-i 3-4 împachetări. Pune aluatul înapoi în bol, presărat cu puțină făină. Acoperă din nou cu folie și lasă-l la odihnit încă 1 oră la temperatura camerei.

    Pune din nou aluatul pe blat, împarte-l în două părți egale. Fă 3-4 împachetări fiecărei bucăți și pune-le în două boluri presărate cu făină.
    Acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la dospit timp de 30-45 de minute.

    Pune două oale în cuptor și încălzește-l la 220°C.

    Întinde două bucăți mari de hârtie de copt pe blatul de lucru. Răstoarnă câte o bucată de aluat pe fiecare hârtie. Scoate oalele din cuptor, pune câte un aluat (cu tot cu hârtie) în fiecare oală, acoperă cu capacul și pune-le la cuptor. Coace-le la 220°C timp de 30 de minute.

    Scoate capacele oalelor, redu temperatura cuptorului la 200°C. Toarnă 100 ml de apă în partea de jos a cuptorului pentru a crea abur (care va forma o coajă crocantă). Coace pâinile încă 30 de minute.

    Care sunt secretele pentru o pâine pufoasă cu coajă crocantă

    Toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

    Făina să fie adecvată și cernută în prealabil.

    Timpii de creștere să fie respectați.

    Aluatul să fie împăturit așa cum recomandă rețeta.

    Oala în care este pus la cuptor să fie preîncălzită.

    Aluatul să fie așezat pe o hârtie de copt înainte de a fi pus în oală.

    Temperatura cuptorului va fi reglată în două etape: 220 și 200 °C.

    Articole asemănătoare

    Cultură 26/10/2025

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    Cultură 26/10/2025

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    RECOMANDATE 26/10/2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20254.504 Views
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.063 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.470 Views
    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu
    25/10/20253.457 Views
    Recomandate
    Cultură 26/10/20256 Mins Read25 Views

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    „Totul a început cu un mesaj pe care l-am primit de la o elevă din…

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Copilul minor pleacă în excursie peste hotare? Tot ce trebuie să știe părinții

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.