Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețeta simplificată a tortului Red Velvet, pe care să-l prepari cu ușurință acasă

    11/05/20252 Mins Read32
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Un tort Red Velvet nu trebuie să fie complicat sau rezervat doar cofetăriilor. Cu această rețetă simplificată, oricine poate pregăti acasă un desert spectaculos, în doar câțiva pași. Gustul delicat de cacao, crema catifelată și culoarea intensă fac din Red Velvet un tort irezistibil – perfect pentru aniversări, sărbători sau pur și simplu pentru o zi în care vrei să te răsfeți.

    Ingrediente:

    Pentru blat:

    • 250 g făină

    • 200 g zahăr

    • 120 ml ulei

    • 2 ouă

    • 240 ml lapte bătut (sau lapte + 1 lingură de oțet)

    • 1 linguriță praf de copt

    • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

    • 2 linguri cacao

    • 1 linguriță extract de vanilie

    • 1 lingură oțet alb

    • colorant alimentar roșu (gel sau lichid, după preferință)

    Pentru cremă:

    • 300 g cremă de brânză (tip Philadelphia)

    • 100 g unt (la temperatura camerei)

    • 150 g zahăr pudră

    • 1 linguriță extract de vanilie

    Tort Red Velvet. Rețetă simplificată
    Sursa foto: G4Food

    Mod de preparare:

    1. Prepararea blatului:

      • Preîncălzește cuptorul la 180°C.

      • Într-un bol încăpător, amestecă ouăle cu zahărul și uleiul, apoi adaugă laptele bătut, vanilia, oțetul și colorantul alimentar roșu.

      • Separat, cerne făina cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, apoi încorporează treptat în amestecul lichid.

      • Toarnă compoziția într-o tavă rotundă (20–22 cm), tapetată cu hârtie de copt.

      • Coace timp de 25–30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

      • Lasă blatul să se răcească complet, apoi taie-l în două sau trei straturi egale.

    2. Prepararea cremei:

      • Mixează untul moale cu zahărul pudră până devine cremos.

      • Adaugă crema de brânză și vanilia și continuă să mixezi până obții o compoziție omogenă și fină.

    3. Asamblarea tortului:

      • Pune primul strat de blat pe un platou, adaugă un strat generos de cremă, apoi repetă până termini blaturile.

      • Îmbracă tortul cu un strat subțire de cremă și, opțional, decorează cu firimituri din blat sau fructe roșii.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/12/2025

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    RECOMANDATE 12/12/2025

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    RECOMANDATE 12/12/2025

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Populare în ultima lună
    Un covor tradițional țesut manual, salvat de la gunoi, își caută acum un nou stăpân
    08/12/20254.320 Views
    Când începe vacanța de iarnă la elevi și câte zile libere vor avea cetățenii
    11/12/2025802 Views
    „Floarea Vieții”: documentarul despre frumusețea rurală pe cale de dispariție. „Ne-am propus să analizăm formele caselor și modul în care oamenii le decorează”
    09/12/2025376 Views
    A fost anunțată lista concurenților Eurovision Moldova 2026. Satoshi, printre participanți
    11/12/2025241 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/12/20252 Mins Read26 Views

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    Puține lucruri îți pot ridica moralul precum o zi mai caldă, însorită, o gustare preferată,…

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Cum ne dăm seama dacă avem o intoleranță la gluten sau lactoză?

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Cele mai populare

    Un covor tradițional țesut manual, salvat de la gunoi, își caută acum un nou stăpân

    Când începe vacanța de iarnă la elevi și câte zile libere vor avea cetățenii

    „Floarea Vieții”: documentarul despre frumusețea rurală pe cale de dispariție. „Ne-am propus să analizăm formele caselor și modul în care oamenii le decorează”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.