Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Ce alimente e bine să consumăm în perioada alergiilor și inflamațiilor

    03/04/20252 Mins Read17
    Foto: floree.fi
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Somon, macrou, sardine, hering – alimente bogate în acizi grași omega-3, care reduc inflamația și îmbunătățesc funcția pulmonară. Merele, ceapa roșie, struguri, fructele de pădure, broccoli sau varza – conțin quercetină, un flavonoid care ajută la reducerea eliberării de histamină. La rândul său, curcumina din turmeric ajută la reducerea inflamației căilor respiratorii, explică Tania Fântână, nutriționista G4Food. 

    Cum să le consumi?

    • Somon la grătar cu lămâie și ierburi aromatice, este deja un fel de mâncare clasic pentru oricine ține dieta de slăbit sau care vrea să mănânce sănătos. Poți pune alături și o salată din crudități de sezon, cartofi dulci, piure de linte sau humus pentru o masă completă și hrănitoare.
    • Salată de ton cu legume crude. Foarte bune sunt și sardinele în acest caz.
    • Macrou afumat cu avocado și pâine integrală alături de o salată cu spanac, leurdă, roșii și ceapă verde.

    2. Legume și fructe bogate în quercetină – antihistaminicul natural

    Mere, ceapă roșie, struguri, fructe de pădure, broccoli, varză – conțin quercetină, un flavonoid care ajută la reducerea eliberării de histamină.

    Cum să le consumi?

    • Salată de varză cu morcov și mărar, alături de o bucată de carne slabă sau pește, la masa de prânz.
    • Smoothie cu fructe de pădure și semințe de chia, ca modalitate de hidratare.
    • Mere coapte cu scorțișoară și nuci ca desert sau mic dejun alături de iaurt grecesc. 

    3. Turmericul – antiinflamator puternic

    Curcumina din turmeric ajută la reducerea inflamației căilor respiratorii. Turmericul dă un aspect foarte plăcut pilafului sau tocăniței de legume.

    Se găsește peste tot și este mult mai eficient dacă îl consumi alături de puțin ulei și piper. Amestecați toate aceste 3 elemente într-un recipient și apoi răsturnați-l peste mâncare.

    Cum să le consumi?

    • Ceai de turmeric cu lămâie și miere, excelent seara.
    • Supă cremă de linte cu turmeric; supă cremă de legume; ghiveci de legume cu orez.
    • Amestecat în dressingul cu iaurt sau muștar dintr-un wrap sau ca marinada pentru carnea de pasăre.
    alimente antiinflamatoare

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Gastronomie 07/12/2025

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Populare în ultima lună
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.162 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025352 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/2025302 Views
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/2025298 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 07/12/20252 Mins Read126 Views

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Schimbarea regulată a bureților de bucătărie este un obicei de igienă esențial pentru a preveni…

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Cele mai populare

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.