Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Ce alimente e bine să consumăm în perioada alergiilor și inflamațiilor

    03/04/20252 Mins Read17
    Foto: floree.fi
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Somon, macrou, sardine, hering – alimente bogate în acizi grași omega-3, care reduc inflamația și îmbunătățesc funcția pulmonară. Merele, ceapa roșie, struguri, fructele de pădure, broccoli sau varza – conțin quercetină, un flavonoid care ajută la reducerea eliberării de histamină. La rândul său, curcumina din turmeric ajută la reducerea inflamației căilor respiratorii, explică Tania Fântână, nutriționista G4Food. 

    Cum să le consumi?

    • Somon la grătar cu lămâie și ierburi aromatice, este deja un fel de mâncare clasic pentru oricine ține dieta de slăbit sau care vrea să mănânce sănătos. Poți pune alături și o salată din crudități de sezon, cartofi dulci, piure de linte sau humus pentru o masă completă și hrănitoare.
    • Salată de ton cu legume crude. Foarte bune sunt și sardinele în acest caz.
    • Macrou afumat cu avocado și pâine integrală alături de o salată cu spanac, leurdă, roșii și ceapă verde.

    2. Legume și fructe bogate în quercetină – antihistaminicul natural

    Mere, ceapă roșie, struguri, fructe de pădure, broccoli, varză – conțin quercetină, un flavonoid care ajută la reducerea eliberării de histamină.

    Cum să le consumi?

    • Salată de varză cu morcov și mărar, alături de o bucată de carne slabă sau pește, la masa de prânz.
    • Smoothie cu fructe de pădure și semințe de chia, ca modalitate de hidratare.
    • Mere coapte cu scorțișoară și nuci ca desert sau mic dejun alături de iaurt grecesc. 

    3. Turmericul – antiinflamator puternic

    Curcumina din turmeric ajută la reducerea inflamației căilor respiratorii. Turmericul dă un aspect foarte plăcut pilafului sau tocăniței de legume.

    Se găsește peste tot și este mult mai eficient dacă îl consumi alături de puțin ulei și piper. Amestecați toate aceste 3 elemente într-un recipient și apoi răsturnați-l peste mâncare.

    Cum să le consumi?

    • Ceai de turmeric cu lămâie și miere, excelent seara.
    • Supă cremă de linte cu turmeric; supă cremă de legume; ghiveci de legume cu orez.
    • Amestecat în dressingul cu iaurt sau muștar dintr-un wrap sau ca marinada pentru carnea de pasăre.
    alimente antiinflamatoare

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 20/10/2025

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    RECOMANDATE 20/10/2025

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Cultură 20/10/2025

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.083 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025617 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025611 Views
    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi
    16/10/2025330 Views
    Recomandate
    Gastronomie 20/10/20251 Min Read30 Views

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Vinetele sunt printre cele mai iubite legume ale toamnei, iar combinate cu brânză și un…

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Faci sport? Vezi care sunt cele mai bune alimente și băuturi pentru refacerea musculară

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.