Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Salata caprese cu căpșuni, o reinterpretare a faimoasei rețete italiene

    30/03/20253 Mins Read10
    Foto: Pexels
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această salată caprese cu căpșuni este o reinterpretare cu fructe a celebrului fel de mâncare italian născut pe insula Capri și care presupune în principal roșii și mozzarella, folosind căpșuni coapte și suculente în loc de roșii. Gustul dulce-acrișor al căpșunilor se potrivește perfect cu mozzarella proaspătă, busuiocul și un strop de oțet balsamic. 

    Salata caprese cu capșuni, bogată în vitamina C, proteine și calciu

    Gustul natural dulce-acrișor al căpșunilor se potrivește cu mozzarella la fel de bine cum se potrivește și cel de roșii, care sunt, în fond, tot un fruct. Dincolo de gust, această salată presupune căpșuni bogate în vitamina C, care ajută la reducerea inflamației, precum și mozzarella, care furnizează proteine și calciu. Indiferent dacă o savurezi ca garnitură sau o completezi cu pui sau fasole albă pentru a o transforma într-un fel principal, vei iubi această salată oricând.

    Cum prepari salata caprese cu căpșuni

    Curățarea căpșunilor presupune doar îndepărtarea tulpinei verzi a căpșunii, păstrând cea mai mare parte a fructului de la vârf. Folosește un cuțit mic și taie un cerc în jurul tulpinii, cu vârful cuțitului orientat înspre interior, astfel încât tulpina să poată ieși ușor.

    Perlele de mozzarella sunt convenabile și ușor de folosit, dar dacă nu le găsești, pur și simplu taie sau rupe o bilă mai mare de mozzarella în bucăți de mărimea unei înghițituri.
    Frunzele de busuioc întregi fac prezentarea mai specială dar conferă și o aromă care nu poate pur și simplu lipsi din combinație. Sunt preferabile frunzele mai mici de busuioc, dar dacă ai doar frunze mari, se pot rupe în bucăți mai mici. Nu tăia, rupe, lasă mai multă aromă.

    Informații nutriționale pentru salata caprese cu căpșuni

    Căpșunile sunt pline de antioxidanți și vitamina C, doi nutrienți care pot ajuta la reducerea inflamației cronice. Dacă inflamația cronică nu este controlată, aceasta poate crește riscul de multe boli cronice. Aceste fructe sănătoase pentru inimă pot susține, de asemenea, un nivel sănătos al tensiunii arteriale și colesterolului. Căpșunile conțin și o cantitate mare de fibre care susțin digestia.

    Mozzarella proaspătă adaugă proteine acestei salate. Această brânză este, de asemenea, mai săracă în sodiu decât alte brânzeturi, așa că este o alegere grozavă dacă urmărești să reduci aportul de sodiu. Mozzarella conține și calciu, fosfor și zinc, care susțin sănătatea oaselor.

    Uleiul de măsline poate fi folosit într-o cantitate mică, dar integrarea acestui ulei sănătos în dieta ta în mod regulat poate aduce beneficii. Uleiul de măsline conține fitochimicale care pot reduce riscul de cancer, iar acidul oleic din ulei poate scădea riscul de boli cardiovasculare.

    Ingrediente pentru salata caprese cu căpșuni

    • 2 căni căpșuni, curățate și tăiate în sferturi
    • ⅔ cană perle de mozzarella proaspătă sau tăiată cuburi mici
    • o mână bună de frunze de busuioc
    • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
    • 1 lingură oțet balsamic
    • ¼ linguriță sare
    • ⅛ linguriță piper măcinat

    Preparare

    Amestecă două linguri de ulei, o lingură de oțet, ¼ linguriță de sare și ⅛ linguriță de piper într-un bol mic până se combină armonios.

    Aranjează două căni de căpșuni tăiate în sferturi și ⅔ cană de perle de mozzarella pe un platou mare; adaugă ¼ cană de busuioc. Stropește uniform cu amestecul de ulei și servește imediat.

    Sursă articol: G4Food

    Articole asemănătoare

    Advertoriale 24/10/2025

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Cultură 24/10/2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Mediu 24/10/2025

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Populare în ultima lună
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20253.919 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.436 Views
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/2025720 Views
    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”
    21/10/2025613 Views
    Recomandate
    Cultură 25/10/20252 Mins Read83 Views

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    Mădălina și-a descoperit vocea la doar patru ani, iar de atunci pasiunea a crescut din…

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Cele mai populare

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.