Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Nu arunca pâinea uscată! Trei moduri simple de a o reutiliza în bucătărie

    07/03/20252 Mins Read25
    Foto: G4Food
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Cu toții am aruncat cel puțin o dată o bucată de pâine care s-a întărit și am considerat că nu mai e bună. Însă ar fi greșit să faci acest lucru în contextul în care aceasta poate fi folosită chiar și în stare uscată. Iată trei idei de a folosi pâinea uscată pe care ești tentat să o arunci, după ce s-a învechit.

    Crutoane crocante pentru supe și salate

    Ingrediente:

    • 3-4 felii de pâine veche
    • 2 linguri ulei de măsline
    • 1 cățel de usturoi zdrobit (opțional)
    • ½ linguriță sare
    • ½ linguriță piper
    • ½ linguriță oregano sau cimbru (opțional)

    Mod de preparare:

    1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
    2. Taie pâinea în cuburi mici.
    3. Amestecă uleiul cu usturoiul zdrobit, sarea, piperul și ierburile aromatice.
    4. Pune cuburile de pâine într-o tavă și toarnă peste ele amestecul de ulei. Amestecă bine.
    5. Coace crutoanele timp de 10-15 minute, amestecând la jumătatea timpului, până devin aurii și crocante.
    6. Lasă-le să se răcească și păstrează-le într-un borcan etanș.
    1. Pesmet de casă

    Pesmetul este extrem de util în bucătărie pentru preparatele pane, chiftele sau gratinate.

    Cum faci pesmet acasă:

    1. Rupe pâinea veche în bucăți mici.
    2. Pune bucățile într-o tavă și lasă-le la uscat complet, la temperatura camerei sau în cuptor la 100°C timp de 15-20 minute.
    3. După ce s-au uscat complet, macină pâinea cu un robot de bucătărie sau răzuiește-o manual.
    4. Păstrează pesmetul într-un borcan închis ermetic.
    1. Budincă de pâine (Bread Pudding) – desert delicios

    O rețetă clasică și gustoasă, ideală pentru pâinea mai veche.

    Ingrediente:

    • 4-5 felii de pâine veche (aprox. 250g)
    • 500 ml lapte
    • 2 ouă
    • 100 g zahăr
    • 1 linguriță esență de vanilie
    • ½ linguriță scorțișoară (opțional)
    • 50 g stafide (opțional)
    • 1 lingură unt pentru uns tava

    Mod de preparare:

    1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă cu unt.
    2. Rupe pâinea în bucăți și pune-o într-un bol mare.
    3. Încălzește laptele și toarnă-l peste pâine. Lasă 5 minute să se înmoaie.
    4. Într-un alt bol, bate ouăle cu zahărul, esența de vanilie și scorțișoara.
    5. Adaugă compoziția peste pâine și amestecă bine.
    6. Dacă folosești stafide, adaugă-le în compoziție.
    7. Toarnă amestecul în tava unsă și coace timp de 35-40 de minute, până devine aurie și fermă.
    8. Lasă budinca să se răcească puțin înainte de a o servi.

    Articol preluat: G4Food

    cum refolosim pâinea uscată reutilizare pâine uscată

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 06/12/2025

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Gastronomie 06/12/2025

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    Muncă 06/12/2025

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.650 Views
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.155 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/20251.024 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025331 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 06/12/20254 Mins Read38 Views

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Simptomele deficienței de fier pot apărea lent, pe măsură ce nivelul acestuia începe și continuă…

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    10 reguli pentru a crește încrederea în sine a unui copil și a-l ajuta să ia decizii bune

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.