Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun fără gluten: chiftele din ton și cartofi

    04/03/20252 Mins Read10
    Foto: G4Food.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email
    Această rețetă combină proteinele din ton cu carbohidrații din cartofi, oferind un preparat gustos și sățios, ideal pentru întreaga familie. Ușor de preparat și versatil, acest fel de mâncare poate fi servit la micul dejun, alături de o salată sau ca gustare pentru momentele de pauză.

    Ingrediente pentru 4 porții/12 chiftele de ton și cartofi

    • 200-250 g cartof cruzi
    • 400 g  ton din conservă, bine scurs
    • 1 ceapă verde tăiată cât mai fin
    • opțional, 1 cățel de usturoi
    • 1 ou
    • 100 ml lapte (varianta pancake, nu și pentru varianta chiftele)
    • pătrunjel verde tocat mărunt
    • sare, piper, ulei
    • mălai / griș / pesmet pentru crustă

    Procedeu

    Se fierb cartofii curățați de coajă, în apă cu sare. Pentru rapiditate, se taie cuburi mici. Se țin pe foc până devin fragezi, circa 15 min, sau doar 10 dacă sunt tăiați mărunt.

    Se scurg și se lasă într-o strecurătoare, apoi îi transferăm într-un bol unde îi pasăm cu o furculiță.

    Odată mărunțiți cu furculița în bol, adăugăm peste ei tonul scurs de ulei, ceapa și pătrunjelul tocate fin, apoi oul, sare și piper. În această variantă avem o compoziție perfectă de chiftele.

    Lăsăm compoziția la frigider acoperită circa jumătate de oră, apoi dăm formă chiftelelor folosindu-ne de mălai, griș sau pesmet: luăm câte o lingură de compoziție, îi dăm formă cu mâinile ude și apoi le trecem prin mălai.

    Se coc într-o tigaie antiaderentă unsă cu ulei, la foc mic. Se toarnă două, trei linguri din compoziție, cât să ajungem la un diametru de circa 10 cm și circa 1 cm grosime.

    Se servesc cu suc de lămâie sau, dacă preferăm, puțină maioneză sau muștar.

    Rețetă preluată. Sursă: G4Food

    chiftele din pește și cartofi chiftele fără gluten glutenfree

    Articole asemănătoare

    Odihnă 21/10/2025

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    Cultură 21/10/2025

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Mediu 21/10/2025

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    Populare în ultima lună
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/2025989 Views
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025761 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025626 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025622 Views
    Recomandate
    Odihnă 21/10/20252 Mins Read10 Views

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    De ce unii oameni nu-și pot imagina viața fără un câine, în timp ce alții…

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    Studiu META: Instagram expune adolescenții vulnerabili psihologic la mai mult conținut legat de imaginea corporală

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    Cele mai populare

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.