Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum să prepari acasă o cafea ca la barista. Cele mai utile sfaturi

    19/02/20252 Mins Read49
    Foto: The Guardian/Rawpixel/Getty Images/iStockphoto
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Cafeaua de calitate poate fi obținută acasă cu câteva reguli esențiale, fără a fi nevoie de echipamente sofisticate. Potrivit The Guardian, tot ce ai nevoie este cafea proaspătă, o râșniță bună și câteva accesorii simple.

    Pentru a obține o cafea impecabilă acasă, specialiștii recomandă utilizarea boabelor de cafea proaspăt prăjite. Ideal, cafeaua ar trebui consumată între două și patru săptămâni de la prăjire pentru a păstra aroma și prospețimea. Este important ca pachetul de cafea să conțină data prăjirii, deoarece cafeaua veche, de câteva luni, își pierde semnificativ din calitate.

    „Un pachet de boabe proaspete este esențial”, se menționează în articol. În lipsa unei râșnițe, se recomandă achiziționarea cafelei măcinate în cantități mici, de la prăjitoriile locale, pentru a evita oxidarea rapidă. Totuși, măcinarea boabelor chiar înainte de preparare rămâne soluția optimă pentru o cafea aromată.

    Pentru a alege boabele potrivite, consumatorii sunt sfătuiți să discute cu specialiștii din prăjitorii și să opteze pentru tipul recomandat în funcție de metoda de preparare preferată, fie că este vorba de filtru, presă franceză sau espresso. Degustarea cafelei înainte de achiziție oferă o imagine mai clară asupra profilului de gust și ajută la identificarea tipurilor preferate.

    Indiferent de metoda de preparare, echipamentele necesare sunt minime. O râșniță de calitate, un ceainic și o presă franceză (cafetieră) sunt suficiente pentru a transforma rutina zilnică într-o experiență de barista.

    Specialiștii atrag atenția și asupra cafelei din supermarket. Indiferent de ambalajul atrăgător, dacă nu există o dată de prăjire, există riscul ca produsul să fie învechit și lipsit de aromă.

    Prin respectarea acestor reguli simple, orice pasionat de cafea poate obține o băutură aromată și savuroasă chiar în confortul propriei case, fără investiții mari și fără compromisuri de calitate.

    cafea barista acasă cafea impecabilă pregătită acasă

    Articole asemănătoare

    Cultură 20/10/2025

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Gastronomie 20/10/2025

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    RECOMANDATE 20/10/2025

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025753 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025618 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025613 Views
    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu
    20/10/2025361 Views
    Recomandate
    Cultură 20/10/20252 Mins Read361 Views

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vă amintiți de eleva de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din satul Roșu, raionul Cahul,…

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.