Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum se depozitează corect mierea de albine. Cinci sfaturi pentru a o menține proaspătă și savuroasă

    16/02/20252 Mins Read91
    Foto: G4Food.ro/Pexels
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Mierea de albine este un aliment natural apreciat pentru gustul său inconfundabil și beneficiile pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru a menține mierea proaspătă și savuroasă, este important să fie depozitată corect, arată G4Food.ro. 

    Iată cinci sfaturi esențiale pentru a te asigura că mierea ta își păstrează calitățile nutritive și aromatice pentru o perioadă îndelungată.

    1. Păstrează mierea într-un recipient etanș: Mierea este higroscopică, ceea ce înseamnă că absoarbe ușor umiditatea din aer. Pentru a evita cristalizarea sau fermentarea prematură, depozitează mierea într-un recipient bine închis, de preferat din sticlă sau metal inoxidabil, care să prevină pătrunderea aerului și a umezelii.
    2. Alege un loc răcoros și întunecat: Lumina directă și căldura pot deteriora mierea, afectându-i culoarea, gustul și proprietățile nutritive. Depozitează mierea într-un loc răcoros, departe de razele soarelui și de sursele de căldură, precum aragazul sau cuptorul.
    3. Evită temperaturile extreme: Mierea nu trebuie să fie păstrată în frigider, deoarece temperaturile foarte scăzute pot accelera procesul de cristalizare. În același timp, temperaturile ridicate pot distruge enzimele benefice din miere. Ideal este să păstrezi mierea la o temperatură constantă, de preferat între 18-24°C, conform Times of India.
    4. Nu folosi linguri ude sau murdare: Pentru a preveni contaminarea mierii și apariția mucegaiului, folosește întotdeauna linguri curate și uscate atunci când scoți mierea din borcan. Orice urmă de apă sau alte reziduuri pot compromite calitatea mierii.
    5. Verifică periodic mierea pentru semne de cristalizare sau fermentare: Mierea naturală poate cristaliza în timp, însă acest proces nu îi afectează calitatea. Dacă preferi mierea lichidă, poți încălzi ușor borcanul într-un vas cu apă caldă, evitând temperaturile ridicate. Dacă observi bule de aer sau un miros neobișnuit, este posibil ca mierea să fi fermentat, caz în care ar trebui să o arunci.

    Respectând aceste sfaturi simple, te vei bucura de mierea de albine în forma sa cea mai bună, păstrându-i prospețimea și savoarea pe termen lung.

    Articole asemănătoare

    Cultură 20/10/2025

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Gastronomie 20/10/2025

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    RECOMANDATE 20/10/2025

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025753 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025618 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025613 Views
    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu
    20/10/2025352 Views
    Recomandate
    Cultură 20/10/20252 Mins Read352 Views

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vă amintiți de eleva de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din satul Roșu, raionul Cahul,…

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.