Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rissoto italian în stil Valentine’s Day, cu sfeclă roșie și adaos de brânză brie, pentru un prânz romatic și festiv

    13/02/20252 Mins Read11
    Foto: G4Food.ro/freepik.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    De Ziua Îndrăgostiților alege să-ți suprinzi partenerul sau partenera cu un prâzn mai special: pilaf preparat pe modelul unui risotto italian, folosind pe lângă orez o combinație de sfeclă roșie și brânză brie. Sfecla îi dă culoare și completează aportul nutrițional cu vitamine și antioxidanți, dar îi dă și un plus de gust prin caracteristica sa de rădăcinoasă dulceagă, iar brânza brie îi conferă cremozitate și  textură. 

    Ingrediente pentru 4 porții de pilaf cu sfeclă roșie și brie

    • 400 g orez obișnuit
    • 1 sfeclă roșie mai mare sau 2 mai mici
    • 1 ceapă mare
    • 100 g unt
    • 100 ml vin alb
    • 200 g brânză brie
    • sare, piper
    • supă de găină sau, în lipsă, supă vegetală sau apă
    • o mână de nuci mărunțite, de adăugat deasupra, în farfurie

    Procedeu

    Curăță ceapa și sfecla roșie: ceapa tăiată mărunt, sfecla roșie dată pe o răzătoare cât mai fină.

    Folosim o oală sau o tigaie antiaderentă cât mai încăpătoare, în care vom găti pilaful.

    Adăugăm întâi orezul direct în ea, fără unt sau ulei, iar când boabele sunt fierbinți stingem cu vin alb. Așteptăm să se evapore complet alcoolul și adăugăm ceapa tăiată mărunt și jumătate din sfecla roșie rasă, apoi jumătate din unt.
    Amestecăm energic în vas cu o lingură de lemn, apoi adăugăm treptat apă, pe măsură ce orezul absoarbe partea de lichid. Dacă avem bulion de găină, putem folosi în loc de apă, gustul va avea de câștigat.

    Când a fiert suficient, stingem flacăra și completăm cu un strop de sare, restul de unt și brânza brie.

    De servit cu un adaos de nuci prăjite ușor în tigaie și cu pătrunjel.

    Rețetă preluată. Sursă: G4Food.ro. 

    Articole asemănătoare

    Cultură 20/10/2025

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Gastronomie 20/10/2025

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    RECOMANDATE 20/10/2025

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025753 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025618 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025613 Views
    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu
    20/10/2025353 Views
    Recomandate
    Cultură 20/10/20252 Mins Read353 Views

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vă amintiți de eleva de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din satul Roșu, raionul Cahul,…

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.