Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun sățios: terci din ovăz cu lapte de migdale și portocală

    13/02/20252 Mins Read32
    Foto: G4Food.ro/dreamstime.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă vara e suficient să lăsăm fulgii de ovăz la înmuiat peste noapte, pentru un mic dejun rece, iarna este preferabil terciul gătit, cald, pe care îl putem personaliza cu arome și alte adaosuri nutriționale, de exemplu portocale. Pentru a evita posibile reacții între laptele de vacă și fructele proaspete, este preferabil laptele vegetal, ideal de migdale. Vom obține în câteva minute un mic dejun care ofră sațietate prin prezența ovăzului și a carbohidraților săi complecși, cu un bun nivel proteic, aromat și plin de vitamina C. 

    Ingrediente pentru 2 porții de terci de ovăz cu portocale

    • 400 g lapte vegetal, preferabil de migdale
    • 80 g fulgi de ovăz
    • Sucul de la 1 portocală și coaja rasă
    • 1 portocală întreagă feliată
    • 2 linguri de miere sau sirop de arțar
    • boabe de rodie
    • sare
    • scorțișoară
    • ghimbir
    • opțional, seminșe de chia sau altele, după preferințe

    Procedeu

    Într-un vas mic, la foc mediu, aducem la punctul de fierbere laptele vegetal, adăugând în el puțină sare. După care adăugăm fulgii de ovăz și fierbem la foc mic circa 10-15 minute, în funcție de cât vrem să fie de moi fulgii.

    În timp ce așteptăm să fiarbă fulgii de ovăz, radem coaja de la 1 portocală și o dăm deoparte, apoi stoarcem sucul.

    Transferăm terciul obținut într-un bol rece și adăugăm peste el sucul proaspăt de portocale, stors înainte. Împreună cu el, mierea sau siropul de arțar și aromele, scorțișoara și ghimbirul, ambele sub formă de pulbere. Dacă vrem să adăugăm și o cantitate mică de semințe de chia, pentru un plus de proteine, acum e momentul.

    Împărțim cantitatea totală de terci de ovăz cu portocale în două boluri și servim completând cu boabe de rodie, felii de portocală și coajă rasă.

    Sursă rețetă: G4Food.ro

    terci de ovăz cu portocală

    Articole asemănătoare

    Cultură 20/10/2025

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Gastronomie 20/10/2025

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    RECOMANDATE 20/10/2025

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025753 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025618 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025613 Views
    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu
    20/10/2025353 Views
    Recomandate
    Cultură 20/10/20252 Mins Read353 Views

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vă amintiți de eleva de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din satul Roșu, raionul Cahul,…

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.