Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Bărcuțe de dovlecei umpluți, o rețetă pentru un prânz rapid și ușor

    27/01/20253 Mins Read28
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Multe rețete cu dovlecei sunt de origine italiană, probabil pentru că dovleceii își au originea în Italia, unde au fost cultivați pentru prima dată în anii 1800, fiind apoi introduși în Statele Unite de imigranții italieni cu aproximativ 100 de ani mai târziu. Rețeta de bărcuțe de dovlecei umpluți recomandată de Today nu face excepție, având ca ingrediente sos marinara, mozzarella și un amestec de condimente italiene din comerț, care include oregano, busuioc, usturoi, ceapă, maghiran și rozmarin.

    Sunt incredibil de ușor de preparat și perfecte pentru o cină sau un prânz rapid în timpul săptămânii. Întreaga rețetă durează mai puțin de 40 de minute. Etapa care consumă cel mai mult timp este scobirea dovleceilor cu o lingură sau cu o unealtă specială pentru fructe, pentru a crea „bărcile” care vor fi umplute. Nu arunca semințele și pulpa din interiorul dovleceilor. Le poți folosi pentru a face pâine sau brioșe cu dovlecei. De asemenea, le poți pune într-o pungă pentru congelator și le poți păstra până la trei luni.

    Poți pregăti bărcile cu o zi înainte, le acoperi și le depozitezi în frigider, adăugând brânza chiar înainte de coacere. Resturile se păstrează bine în frigider, acoperite, și pot fi reîncălzite cu ușurință la microunde sau în cuptor, la 175 °C, timp de 8-10 minute. În orice caz, aceste bărci sunt o combinație delicioasă de proteine și legume într-un singur preparat.

    Ingrediente

    • 4 dovlecei medii, tăiați pe lungime și curățați la capete
    • 1/2 linguriță sare de mare
    • 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat
    • 3/4 linguriță condimente italiene, împărțite
    • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
    • 1/4 cană ceapă galbenă, tocată
    • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
    • 450g carne tocată de curcan (slabă)
    • 1 1/2 căni sos marinara
    • 1 cană mozzarella rasă
    • Frunze proaspete de busuioc, tocate (opțional, pentru decor)

    Mod de preparare

    1. Preîncălzește cuptorul la 190 °C. Folosind o lingură sau o unealtă pentru fructe, scoate semințele și pulpa din interiorul dovleceilor, având grijă să nu tai prea adânc. Păstrează semințele și pulpa pentru alte utilizări. Așază apoi dovleceii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea scobită în sus. Presară sare, piper și 1/2 linguriță de condimente italiene peste dovlecei.
    2. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o timp de 2 minute, amestecând ocazional. Adaugă usturoiul și gătește încă 2 minute.
    3. Mărește temperatura la mediu-ridicat, adaugă carnea tocată de curcan și gătește timp de aproximativ 8 minute. Condimentează cu restul de 1/4 linguriță de condimente italiene.
    4. Adaugă sosul marinara, amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Ia tigaia de pe foc. Lasă amestecul să se răcească puțin, apoi umple uniform dovleceii cu compoziția obținută.
    5. Presară mozzarella în mod uniform peste fiecare barcă din dovlecel. Coace timp de 20 de minute, până când brânza devine aurie și dovleceii sunt fragezi. Decorează cu busuioc proaspăt și servește imediat.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Muncă 16/10/2025

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Advertoriale 16/10/2025

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Muncă 16/10/2025

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.046 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.152 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025618 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025568 Views
    Recomandate
    Muncă 16/10/20251 Min Read44 Views

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Kanchha Sherpa, ultimul membru supraviețuitor al expediției din 1953, care a fost prima ajunsă cu…

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Sfârșitul unei ere: canalele muzicale MTV vor fi oprite în toată Europa până la finalul lui 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.