Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O rețetă dulce: cum preparăm cremă de lămâie

    23/01/20252 Mins Read21
    Sursa foto: pixabay.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pe lângă cunoscutele creme de vanilie, ciocolată, mai nou și mascarpone, o altă soluție la îndemână pentru un desert rapid este crema de lămâie. Nu are în compoziție unt sau alte grăsimi, ci doar ouă, făina, zahăr, lapte, lămâie. Se poate folosi în nenumărate combinații, chiar și cu o altă cremă.

    Ingrediente pentru circa 400 g cremă de lămâie

    • 100 ml suc de lămâie
    • coaja rasă de la o lămâie
    • 60 g zahăr
    • 400 ml lapte
    • 40 g amidon de porumb sau, în lipsă, făină de grâu
    • 3 gălbenușuri de ou
    • 2 g sare

    Mod de preparare:

    1. Mixăm zahărul cu gălbenușurile de ou cu un tel sau un mixer, până obținem o compoziție ușor spumoasă. Adăugăm amidonul/făina, continuând să amestecăm. Folosim, la modul ideal, o oală încăpătoare, pe care apoi o putem transfera pe flacără.
    2. Încălzim ușor laptele și adăugăm în el coaja de lămâie, aducând temperatura până aproape de punctul de fierbere.
    3. Strecurăm și adăugăm peste compoziție laptele încălzit, care acum a devenit aromat, amalgamând. Completăm cu praful de sare, dizolvând-o bine.
    4. Mutăm oala cu compoziția dizolvată în lapte pe flacăra cea mai mică a aragazului și continuăm să amestecăm până când începe să capete consistență, să se îngroașe.
    5. Când e suficient de densă crema, completăm cu sucul de lămâie, trecut prin sită și amestecăm.
    6. Lăsăm să se răcorească, neapărat acoperită cu folie de plastic, pentru a împiedica să se formeze deasupra o crustă uscată. O folosim mai departe în funcție de ceea ce vrem să preparăm. Alternativ, se poate adăuga direct în cupele în care urmează să o servim ca desert, cu sau fără fursecuri alături.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Gastronomie 07/12/2025

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.651 Views
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.155 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/20251.025 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025337 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 07/12/20252 Mins Read27 Views

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Ștergătoarele care scârțâie sunt nu doar enervante, ci și un risc în timpul condusului. De…

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.