Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru prânz: quiche fără crustă, cu somon, spanac și ciuperci

    22/01/20252 Mins Read26
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această quiche fără crustă, cu somon, spanac și ciuperci o puteți servi la brunch, prânz sau chiar cină cu o salată simplă. Potrivit EatingWell, se prepară rapid și este fără gluten.

    Ingrediente:
    • 1 file de somon
    • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin plus încă 1 lingură, separate
    • ½ cană de praz feliat, numai părțile albe și verde deschis
    • 2 căni de ciuperci tăiate felii
    • 1 cană spanac congelat tocat
    • ½ linguriță sare
    • 5 ouă mari
    • 1 cană de lapte integral
    • 1 lingură de mărar proaspăt tocat
    • Coajă de lămâie pentru garnitură (opțional)
    Mod de preparare:
    1. Preîncălziți cuptorul la 190°C. Se tapetează o formă de plăcintă cu o foaie de copt cu hârtie pergament.
    2. Așezați un file de somon pe foaia de copt pregătită. Stropiți cu 2 lingurițe de ulei și coaceți până când peștele se desface ușor cu o furculiță, între 10 și 15 minute, în funcție de grosimea fileului. Se lasă să se răcească ușor. Se scutură fileul cu o furculiță.
    3. Între timp, puneți restul de ulei într-o tigaie mare. Încălziți la foc mediu. Adăugați ½ cană de praz, gătiți, amestecând, până când se înmoaie ușor, aproximativ un minut. Adăugați două căni de ciuperci, o cană de spanac și ¼ linguriță de sare, amestecați pentru a combina. Gătiți, amestecând ocazional, până când legumele sunt fragede și orice lichid eliberat de legume s-a evaporat, între 5 și 8 minute. Se lasă deoparte pentru a se răci ușor.
    4. Se adaugă somonul între legume și se combină. Se transferă în forma de plăcintă pregătită și se întinde într-un strat uniform. Se bat cinci ouă, o cană de lapte și restul de ¼ linguriță de sare într-un bol mare. Se toarnă amestecul de ouă peste legume. Se presară cu o lingură de mărar.
    5. Se coace până când partea de sus începe să devină aurie, iar centrul este fixat, 35-40 de minute. Lăsați să stea timp de 10 minute înainte de a tăia felii. Se ornează cu coajă de lămâie, dacă se dorește.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025152 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202595 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202578 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read44 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.