Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ziua Internațională a Spălatului pe Mâini – un obicei simplu care previne mii de îmbolnăviri

    Topul țărilor cu cei mai mulți milionari în 2025. Cine domină în Europa

    Începe a 11-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Muncă

    Afacere gastronomică în sudul țării. O familie din Slobozia Mare prepară „kavarma” din carne de oi

    23/12/20242 Mins Read51
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Acum zece ani, soții Bratu au pornit o afacere gastronomică în satul Slobozia Mare, raionul Cahul. Ei sunt producători de kavarma – un salam tradițional, preparat din carne de oi în suc propriu, cu boia de ardei roșu și iute. Producerea a mezelurilor durează șapte ore și presupune un proces complex de prelucrare.

    „Kavarmaua pentru familia noastră este un salam natural, care îl avem la orice masă de sărbătoare. În primul rând, este salamul cel mai iubit al familiei noastre. Noi cu tot dragul îl preparăm și îl servim. Chiar și copiilor noștri le place mult kavarmaua”, povestește Marcela.

    Marcela Bratu a beneficiat de echipament în valoare de 4500 euro în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF. Echipamentele au fost acordate prin intermediul Grupului de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos”.

    Înainte, salamul se prepara în condiții casnice, iar acum, procesul are loc într-o încăpere separată, dotată cu utilaje moderne.

    „Aceste utilaje sunt foarte benefice. Cel mai iubit utilaj al meu, îndrăgit și eficient, care mă ajută să-mi desfășor activitatea este atât capsatorul, cât și aparatul de umplut kavarmaua. Fără ele, nu aș putea să-mi petrec timpul alături de copii, mai mult decât aș petrece aici, în atelierul de preparare a kavarmalei”, relatează Marcela.

    Datorită sprijinului acordat, productivitatea afacerii a crescut, și, respectiv, cererea a devenit mai mare. Soții Bratu prepară lunar zeci de kilograme de kavarma și reușesc să le vândă în mare parte la târgurile din țară.

    Ferma soților Bratu numără peste 200 de oi, iar pe lângă kavarma, ei mai produc brânză de casă, caș și urdă.

    Sursă comunicat:

    marcela bratu kavarma

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 15/10/2025

    Ziua Internațională a Spălatului pe Mâini – un obicei simplu care previne mii de îmbolnăviri

    Muncă 15/10/2025

    Topul țărilor cu cei mai mulți milionari în 2025. Cine domină în Europa

    Advertoriale 15/10/2025

    Începe a 11-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20251.735 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.142 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025629 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025595 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 15/10/20252 Mins Read21 Views

    Ziua Internațională a Spălatului pe Mâini – un obicei simplu care previne mii de îmbolnăviri

    Anual, la 15 octombrie este marcată Ziua Internațională a Spălatului pe Mâini, cu genericul „Uniți…

    Topul țărilor cu cei mai mulți milionari în 2025. Cine domină în Europa

    Începe a 11-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ziua Internațională a Spălatului pe Mâini – un obicei simplu care previne mii de îmbolnăviri

    Topul țărilor cu cei mai mulți milionari în 2025. Cine domină în Europa

    Începe a 11-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.