Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    De ce ar trebui să păstrezi apa de la paste: trucuri care te vor ajuta în bucătărie

    19/12/20242 Mins Read37
    Foto: hellotaste.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Nu este niciodată o idee rea să folosești resturile de mâncare și să fii creativ cu ceea ce ai. Dacă ai gătit paste, există un ingredient valoros pe care îl poți salva: apa în care le-ai fiert. Când pastele fierb, eliberează amidon în apă, care îi dă acest aspect „murdar”. Cu cât mai puțină apă folosești pentru a fierbe pastele, cu atât apa va fi mai încărcată cu amidon, potrivit Food and Wine. 

    La ce poți folosi apa de la pastele fierte

    Cel mai simplu mod de a folosi apa de la paste este pentru a face sosuri. Chiar și cele mai simple sosuri pentru paste pot beneficia de puțină apă de la paste, care ajută sosul să se lipească de paste. De exemplu, când faci pesto, dacă adăugi o jumătate de cană de apă de la paste, aceasta va face posibilă lipirea mai ușoară a sosului de paste. Tot așa poți adăuga apă de la paste în orice sos pentru a-l face mai cremos și a-l ajuta să se lege.

    De asemenea, apa de la paste este utilă și la rețetele de pâine. Poți înlocui apa din aluat cu apa de la paste, deoarece amidonul ajută pâinea să crească mai bine. Dacă apa este prea sărată, ajustează cantitatea de sare din aluat.

    O poți păstra la congelator

    Dacă nu o folosești imediat, poți congela apa de la paste pentru a o folosi ulterior. O poți congela în forme de cuburi de gheață și o poți adăuga la sosuri sau la supe. De asemenea, este grozavă pentru a fierbe fasole, dând un gust mai bogat supelor sau tocănițelor.

    Așadar, data viitoare când gătești paste, nu arunca apa! Este un ingredient versatil și util care poate face mâncarea mai gustoasă și mai sustenabilă.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Cultură 14/10/2025

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20251.394 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.140 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025617 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025581 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 14/10/20254 Mins Read31 Views

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Toată lumea experimentează anxietate la un moment dat în viață. Fie că este vorba despre…

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.