Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tu cum păstrezi untul: în congelator, frigider sau la temperatura camerei? Metoda corectă

    10/12/20242 Mins Read267
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Există unele recomandări conform cărora untul ar trebui lăsat la temperatura camerei și nu ținut în frigider, pentru a putea fi maleabil atunci când îl consumăm sau îl folosim la diferite preparate, cu argumentul că, fiind în mare parte grăsime, este mai greu atacat de bacterii. Însă, la o privire mai atentă, lucrurile sunt mai nuanțate. Iată cum ar trebui să procedăm corect cu untul, potrivit lui Tonja Engen, un reprezentant al uneia dintre cele mai mari cooperative de producție agricolă din Statele Unite, Land O’Lakes. 

    Conform acesteia, untul nu ar trebui să fie lăsat la temperatura camerei mai mult de patru ore. Este un interval permisiv comparativ cu alte produse lactate proaspete, care trebuie păstrate la temperaturi scăzute în permanență. Este corect să îl păstrăm în frigider atunci când nu îl folosim, spune specialista, pentru că la temperatura camerei i se poate schimba culoarea dar și gustul.

    „Dacă este sărat, untul poate rezista mai mult la temperaturi obișnuite?”

    Nu, sarea nu face diferența în acest caz, și ambele tipuri de unt au nevoie de aceleași condiții de temperatură pentru a rămâne nealterate. Ba mai mult, este recomandat ca untul să fie congelat, dacă intenția este de a-l păstra ceva mai mult timp, potrivit specialistei.

    Cum procedăm când untul este prea rece/tare?

    Potrivit specialistei citate, cea mai bună metodă de păstrare a untului în frigider este ambalajul în care l-am cumpărat, ținând pachetul în partea cea mai rece a frigiderului. Dacă vrem să îl putem utiliza cu o mai mare ușurință, este necesar ca acesta să fie scos din frigider cu circa jumătate de oră înainte.

    Dacă este congelat, metoda cea mai simplă pentru a-l folosi este să radem pe răzătoare cât avem nevoie într-un bol, lăsându-l câteva minute la temperatura camerei.

    Articol preluat: g4food.ro. 

    cum se păstrează untul unde se ține untul

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 08/07/2025

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    RECOMANDATE 08/07/2025

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    RECOMANDATE 08/07/2025

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Populare în ultima lună
    Numere auto personalizate: verifică online disponibilitatea și află cât costă
    03/07/2025329 Views
    Parteneri dincolo de hotare: căsătorii și divorțuri cu cetățeni străini în R. Moldova
    07/07/2025178 Views
    Ai rămas fără loc de muncă? Statul te susține până la 9 luni cu bani neimpozabili
    03/07/2025170 Views
    Ce mănâncă italienii, grecii și spaniolii dimineața: modele sănătoase de mic dejun
    07/07/2025102 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 08/07/20253 Mins Read14 Views

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    Căldura nu iartă – și nici bacteriile, fungii, sporii sau drojdiile, chiar dacă nu le…

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Nuci sau fistic: Care sunt mai sănătoase? Explicațiile nutriționiștilor

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Cele mai populare

    Numere auto personalizate: verifică online disponibilitatea și află cât costă

    Parteneri dincolo de hotare: căsătorii și divorțuri cu cetățeni străini în R. Moldova

    Ai rămas fără loc de muncă? Statul te susține până la 9 luni cu bani neimpozabili

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.