Puiul se gătește rapid cu un sos cremos făcut cu roșii, dovlecei și condimente italiene. Această rețetă va deveni cu siguranță favorită în timpul săptămânii. Puteți servi cu paste integrale sau orez.
Ingrediente
- 1 kilogram de fileu de pui
- ¼ linguriță sare
- ¼ lingurita de piper macinat
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 dovlecel mediu, tăiat în jumătate pe lungime și feliat subțire
- ½ cană ceapă tocată
- ⅓ cană de vin alb sec
- 1 cutie de roșii tăiate cubulețe fără sare
- 60 de g brânză cremă, tăiată în cuburi
- 1 lingurita condimente italiene
- ½ linguriță pudră de usturoi
- ¼ cană busuioc proaspăt tocat
Mod de preparare:
-
Presărați puiul cu 1/8 linguriță de sare și piper. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați puiul și gătiți, întorcând o dată, până când se rumenește. Transferați pe o farfurie.
-
Adăugați restul de 1 lingură de ulei, dovleceii și ceapa în tigaie. Gatiti, amestecand, pana incepe sa se inmoaie, aproximativ 2 minute. Creșteți căldura la mediu-mare și adăugați vinul. Gătiți, răzuind bucățile rumenite, până când lichidul s-a evaporat în mare parte, aproximativ 2 minute. Adăugați roșiile, cremă de brânză, condimente italiene, praf de usturoi și 1/8 linguriță rămasă fiecare sare și piper. Aduceți la fiert și gătiți, amestecând pentru a se topi crema de brânză, timp de 5 minute. Întoarceți puiul în tigaie și întoarceți-l pentru a acoperi cu sos. Serviți deasupra cu busuioc.
Sursa foto: EatingWell