Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețeta bezelelor aromate din mere și mentă

    17/10/20242 Mins Read8
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    INGREDIENTE PENTRU SIROP:

    80 de g de ceai de mentă
    220 de g de zahăr
    8 g de agar-agar (gelatină)
    200 de g de piure de mere
    50 de g de glucoză (sau înlocuim cu zahăr)

    INGREDIENTE PENTRU BEZEA:

    60 de g de albușuri
    50 de g de zahăr
    1 lingură de suc de lămâie

    METODA DE PREPARARE:

    Mai întâi de toate infuzăm ceaiul de mentă. Punem frunzele de mentă proaspătă în 150 de ml de apă fierbinte și le lăsăm pentru 30 de minute.

    Apoi pregătim siropul. Punem la foc 80 de g de ceai de mentă, amestecăm cu 220 de g de zahăr, adăugăm agar-agar-ul sau gelatina, piureul de mere și glucoza (sau ne limităm la zahărul adăugat mai devreme). Toate aceste ingrediente trebuie să le lăsăm pe foc până la fierbere. Temperatura de fierbere trebuie să atingă 106 °C, datorită zahărului adăugat. Dacă nu avem un termometru special, lăsăm conținutul să fiarbă vreo 2-3 minute.

    Între timp, batem albușurile împreună cu sucul de lămâie și 50 de g de zahăr. Când albușurile sunt bine bătute, adăugăm siropul fierbinte și mai batem 1-2 minute.

    Este foarte important să nu oprim mixerul atunci când adăugăm siropul. Iar când îl turnăm peste albușuri, vă recomandăm să o faceți lent și, de dorit, pe peretele bolului.

    Îndată ce e gata, punem într-un săcușor pentru patiserie și modelăm bezelele. Ulterior, le lăsăm să se prindă timp de 5-6 ore.

    La final, putem glazura bezelele cu ciocolată topită la o baie de aburi, deși acestea pot fi servite și fără ciocolată.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 07/12/2025

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.655 Views
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.156 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/20251.025 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025338 Views
    Recomandate
    Gastronomie 07/12/20252 Mins Read3 Views

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Consumarea boabelor de soia sau a produselor derivate poate aduce avantaje importante pentru cei care…

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.