Combinarea condimentelor îți oferă oportunitatea de a crea arome unice care să îmbogățească preparatele tale în funcție de stilul tău culinar. Cheia unui amestec de condimente reușit este să pornești de la o idee bună. Înainte de a începe, ar fi bine să iei în considerare aceste patru principii: inspirație, gust, textură și aspect, scrie Food and Wine.
Pasul 1
Începe prin a-ți lista ingredientele înainte de a începe să le amesteci. Asta te va ajuta să îți dai seama dacă mergi în direcția corectă. Nu folosi mai mult de șapte ingrediente. Folosește întotdeauna un cântar de bucătărie și notează cantitățile exacte. Păstrează fiecare ingredient în recipiente separate și notează ajustările pe care le faci.
Pasul 2
Prăjește sau coace-ți condimentele pentru a obține un gust intens.
Pasul 3
Decide care condimente vrei să le macini și la ce dimensiune. Folosește o râșniță de cafea și macină fiecare condiment separat, luând notițe pentru a putea recrea sau ajusta amestecul pe viitor.
Pasul 4
Amestecă condimentele. Când condimentele sunt gata (prăjite, coapte, măcinate sau întregi), amestecă-le împreună. Lasă amestecul să se răcească dacă este necesar și păstrează-l într-un recipient, ferit de lumina directă.
Pasul 5
Începe evaluarea rezultatelor. Analizează amestecul vizual și apoi gustă-l. Îți place? Se potrivește cu ideea inițială? Ce arome și note aduce? Analizează și textura. Se potrivește cu utilizarea intenționată? Fă mici ajustări dacă este aproape perfect sau începe din nou.
Pasul 6
Odată ce ești mulțumit de amestec, începe să gătești! Încearcă amestecul întâi într-un preparat simplu și experimentează-l în preparate pe care le cunoști deja. Testează-l înainte sau după ce gătești și dă-i și un nume unic, în funcție de inspirație.