În zilele sau serile reci de iarnă, nimic nu încălzește sufletul mai bine decât un vin fiert aromat, pregătit cu grijă și ingrediente speciale. Amestecul perfect de mirodenii, citrice și o notă subtilă de dulceață face din această rețetă o alegere ideală pentru momentele petrecute alături de cei dragi sau pentru o seară liniștită, doar pentru tine. Hai să descoperim împreună secretul unui vin fiert, care să-ți amintească de pârtia de ski și de vacanța ta preferată la munte.
Ingrediente:
Vin roșu 750 de ml
1 baton mare de scorțișoară
4-5 păstăi de cardamon
1 anason stelat
5-6 cuișoare
1 portocală/mandarină/măr
Câteva linguri de zahăr (după gust).
Preparare:
Prăjim puțin condimentele la foc puternic.
Adăugăm zahărul și îl caramelizăm la foc mediu.
Punem vinul, împreună cu feliile de fruct, la fiert la foc mic. De fapt vom încălzi/infuza vinul, nu îl vom fierbe. Vom aduce totul aproape de punctul de fierbere, apoi închidem focul și acoperim ibricul. Lăsăm așa 10 minute.
Strecurăm vinul, îl punem în căni și adăugăm câte o felie de fruct.
Rețetă preluată: G4Food.ro