Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie, de reunire a familiei și de savurare a preparatelor tradiționale care au devenit adevărate ritualuri. Dacă vrei să impresionezi oaspeții cu un curcan fraged, suculent și aromat, este esențial să alegi metoda potrivită de preparare și să te asiguri că fiecare detaliu este perfect.
Puneți vârfurile aripilor și îndepărtați măruntaiele
Mai întâi, puneți vârfurile aripilor sub corpul curcanului, ridicând ușor o parte și pliați aripa dedesubt. Asigurați-vă că ați scos toate măruntaiele din interiorul curcanului.
Usucă curcanul
Uscați curcanul în interior și în exterior cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta umezeala suplimentară. Acest lucru este important pentru a face pielea mai crocantă. Adăugați sare și piper în interiorul curcanului.
Frecați untul sub piele
Separați ușor pielea de pe pieptul de curcan și frecați cu o bucată de unt (moale) sub piele: frecarea untului sub piele vă va oferi o carne extrem de suculentă în zona pieptului.
Adaugă umplutura
Umpleți ușor cavitatea mare a curcanului (umplutura se extinde pe măsură ce se gătește). Păstrați o cantitate mică de umplutură pentru pasul următor.
Umpleți cavitatea gâtului cu o cantitate mică de umplutură. Îndoiți pielea gâtului peste deschidere.
Legați picioarele
Pentru a asigura un aspect estetic, dar și pentru ca curcanul să îți păstreze forma atunci când se va coace. Folosind sfoară de bucătărie, încrucișați picioarele împreună și legați-le bine la „gleznă”.
Condimentați exteriorul cu sare și piper
Aranjați curcanul în tavă și mergeți cu el la cuptor
Un curcan umplut se va găti mai puțin uniform, de aceea acesta are nevoie să stea mai mult timp la cuptor, pentru a nu risca să rămână umplutura crudă. Puteți verifica cu un termometru pentru carne ca acesta să atingă 165 °C.
Sursă foto&rețetă: www.marthastewart.com