Filipinele se mândresc acum cu o construcție unică în lume: cel mai mare hotel în formă de cocoș, situat în regiunea muntoasă din Negros Occidental. Clădirea, care măsoară aproape 35 de metri înălțime și are șase etaje, a primit pe 8 septembrie, 2024, certificarea oficială Guinness World Records, scrie G4Food.
Hotelul face parte din Campuestohan Highland Resort, o destinație turistică populară, și dispune de 15 camere dotate cu aer condiționat. Un detaliu neobișnuit constă în faptul că niciuna dintre camere nu are ferestre pentru a păstra aspectul de pene ale „cocoșului”.
Ricardo Cano Gwapo Tan, fost politician local și proprietarul resortului, este creierul din spatele acestui proiect inedit.
Construcția hotelului este un omagiu adus industriei de creștere a cocoșilor de luptă, care angajează zeci de mii de oameni în Filipine.
O industrie tradițională și controversată
Cockfighting-ul, cunoscut local ca „sabong”, este o tradiție veche ce datează dinaintea colonizării spaniole. În Negros Occidental există peste 2.000 de ferme de creștere a cocoșilor, aceasta fiind una dintre industriile principale ale regiunii, alături de producția de zahăr și creșterea porcilor.
Deși luptele între cocoși generează milioane de peso anual și atrag mulți susținători, practica este criticată intens de organizațiile pentru drepturile animalelor.
Resortul Campuestohan nu se limitează la hotelul în formă de cocoș. Întins pe cinci hectare, complexul include două piscine cu valuri, un restaurant, o cafenea și sute de statui de dinozauri și personaje de desene animate.
Pentru cei care doresc să experimenteze această destinație unică, drumul începe cu un zbor intern din Manila sau Cebu către Aeroportul Internațional Bacolod-Silay. De acolo, urmează o călătorie de aproximativ 27 de kilometri prin zone agricole și un drum în pantă până la resort.
Prețurile de cazare sunt accesibile: o cameră pentru patru persoane costă sub 80 de dolari pe noapte, iar pentru grupuri mai mari, de până la șapte persoane, tarifele ajung la aproximativ 120 de dolari. În pragul sărbătorilor de iarnă, hotelul este deja complet rezervat până la finalul lunii ianuarie 2025.
Articol preluat: g4food.ro.