S-a întâmplat să cumperi prea multă pâine? Iată o idee de desert extrem de simplu și pe placul tuturor, cu care putem refolosi pâinea. O rețetă antirisipă dar foarte delicioasă, cu condiția porțiilor mici, pentru că este destul de calorică. Partea cea mai bun este că o putem transforma cu ușurință în brăduți pentru Crăciun.
Ingrediente pentru o tavă medie
150 g pâine uscată
150 g ciocolată
120 g lapte, circa
100 g de unt
180 g de zahăr brun
2 ouă
80 g de făină
1 linguriță de praf de copt
3 g sare
Procedeu
Așezăm pâinea într-un bol mare, o rupem bucăți cât mai mici și turnăm laptele peste ea, desfăcând-o cât mai bine ca să se înmoaie.
Separat, într-un vas mic, topim pe flacără la minim untul cu zahărul și ciocolata ruptă în bucăți.
Se amestecă până avem o compoziție omogenă, stingem aragazul și lăsăm să se răcorească puțin.
Adăugăm peste ea ouăle, făina, praful de copt, sarea și pâinea care acum s-a înmuiat în lapte.
Se amestecă bine toată compoziția până este perfect uniformă.
Se coace într-o tavă tapetată cu hârtie în cuptorul preîncălzit. Este nevoie de circa jumătate de oră la 180 °C.
Odată gata, atunci când la proba cu scobitoarea nu se mai lipește aluat de ea, se scoate și se lasă să se răcorească preț de câteva minute.
Se scoate pe o suprafață uniformă, masă sau blat, se taie și se decorează în spiritul Crăciunului.
Se servesc reci.
Articol preluat: g4food.ro.