Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    GASTRONOMIE/ Tartă din aluat fraged cu cremă de vanilie. Rețetă de Alexandru Raduceai

    21/08/20242 Mins Read9
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Tartă din aluat fraged cu cremă de vanilie

    ALUATUL FRAGED:

    • 75 de g de unt
    • 50 de g de zahăr pudră
    • 125 de g de făină
    • 15 gr de făină de migdale
    • 2 gălbenușuri
    • praf de sare

    CREMA DE VANILIE:

    • 400 de ml de lapte
    • 90 de g de zahăr
    • 35 de g de amidon de porumb
    • 3 gălbenușuri
    • aromă de vanilie
    • praf de sare

    Pregătim aluatul fraged:

    Untul foarte rece îl răzuim și îl facem cât mai mărunt. Adăugăm toate ingredientele, în afară de gălbenușuri. Amestecăm totul bine, ca apoi să adăugăm gălbenușurile. Frământăm cât mai puțin, atât timp cât totul este amestecat și aluatul este omogen. Acoperim și punem la frigider pentru minim 3 ore. Poate fi lăsat și peste noapte.

    Pregătim crema de vanilie:

    Amestecăm toate ingredientele uscate. Adăugăm apoi gălbenușurile și amestecăm bine până totul devine omogen. La final, adăugăm laptele fierbinte câte puțin, amestecând compoziția. Trecem apoi pe foc și fierbem crema. Este gata atunci când începe să se îngroașe. Punem într-un bol la răcit.

    Întindem aluatul, acoperind toată forma de copt, inclusiv marginile. Grosimea aluatului va avea aproximativ 4 mm. Dacă este o formă de care credeți că aluatul s-ar putea lipi, atunci puneți hârtie de copt. Pe fund, cu ajutorul unei furculițe, facem niște crestături mici. Deasupra punem crema rece și nivelăm bine. Dacă rămâne aluat, faceți niște fâșii și puneți-le deasupra (ca în poză).

    Coacem în cuptorul preîncălzit la 165-170 de grade Celsius, modalitate statică, timp de 50-60 de min. Puneți în partea mai joasă a cuptorului deoarece, fiind cu cremă, aluatul din partea de jos poate rămâne crud.

    Alexandru Raduceai este un tânăr brutar din Chișinău, dar care a locuit mai mult în Italia, unde familia sa a emigrat când era copil. El a învățat meseria de brutar la Scuola Tessieri din Toscana, Italia. Tot acolo a muncit mai mulți ani în domeniu. În timpul său liber încearcă să împărtășească din experiența sa celor din jur.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 08/07/2025

    Nuci sau fistic: Care sunt mai sănătoase? Explicațiile nutriționiștilor

    Gastronomie 07/07/2025

    Ce tip de carne conține cea mai multă proteină?

    Gastronomie 07/07/2025

    Ce mănâncă italienii, grecii și spaniolii dimineața: modele sănătoase de mic dejun

    Populare în ultima lună
    Numere auto personalizate: verifică online disponibilitatea și află cât costă
    03/07/2025329 Views
    Parteneri dincolo de hotare: căsătorii și divorțuri cu cetățeni străini în R. Moldova
    07/07/2025178 Views
    Ai rămas fără loc de muncă? Statul te susține până la 9 luni cu bani neimpozabili
    03/07/2025170 Views
    Ce mănâncă italienii, grecii și spaniolii dimineața: modele sănătoase de mic dejun
    07/07/2025102 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 08/07/20253 Mins Read14 Views

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    Căldura nu iartă – și nici bacteriile, fungii, sporii sau drojdiile, chiar dacă nu le…

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Nuci sau fistic: Care sunt mai sănătoase? Explicațiile nutriționiștilor

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Cele mai populare

    Numere auto personalizate: verifică online disponibilitatea și află cât costă

    Parteneri dincolo de hotare: căsătorii și divorțuri cu cetățeni străini în R. Moldova

    Ai rămas fără loc de muncă? Statul te susține până la 9 luni cu bani neimpozabili

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.