Decorarea bradului de Crăciun este unul dintre cele mai frumoase momente. Dacă sunteți în căutarea unui mod diferit de a-l împodobi, mai special în acest an, încercați să faceți decorațiuni comestibile, din produse alimentare pe care le puteți mânca, eventual, fie direct în Ajunul Crăciunului, fie pe parcursul lunii.
De la biscuiți agățați, la ghirlande din popcorn, de la portocale uscate, la bomboane de ciocolată, iată câteva idei amuzante și gustoase pentru un brad pe cinste potrivit cookist.it.
-
Biscuiții
Biscuiții sunt cele mai simple decorațiuni comestibile pentru pomul de Crăciun. Simplu de preparat, distractiv de decorat, sunt o ocazie de a vă da frâu liber fanteziei și imaginației. Există diferite feluri de biscuiți de Crăciun, dar cei perfecți pentru agățat sunt acei ușori și subțiri (aluatul nu trebuie să aibă mai mult de 5 mm grosime), nu prea sfărâmicioși și care conțin miere, un excelent conservant natural. Printre cele mai bune rețete de biscuiți pentru agățat, se numără omul de turtă dulce, gustos și colorat, biscuiții clasici cu unt pe care îi tai cu forme de Crăciun și îi decorezi cu glazură colorată și migdale glazurate, precum și acadele. Indiferent de tipul de biscuiți pe care îl alegeți, nu uitați să faceți o mică gaură în partea de sus imediat după coacere, cât sunt încă moi și calzi, unde veți trece apoi panglica pentru a-i agăța.
2. Felii de portocale uscate
Citricele uscate, în special feliile de portocală, sunt una dintre cele mai populare și apreciate decorațiuni alimentare, deoarece sunt ușor de obținut și foarte versatile, nu numai pentru bradul de Crăciun, ci și pentru a înfrumuseța ghirlandele sau pentru a deveni suporturi drăguțe pentru masa festivă. Tot ce trebuie să faceți este să uscați feliile de portocale folosind un cuptor, un încălzitor, o sobă sau un uscător, iar odată ce sunt gata, puteți agăța feliile pe brad, folosind o panglică colorată și, eventual, decorându-le cu o fundiță, sau le puteți uni, folosind sfoară sau panglică pentru a face o ghirlandă lungă să înfășurați bradul.
3. Acadelele candy canes
Clasicele acadele roșii și albe, cunoscute la nivel mondial sub denumirea de candy canes, au devenit unul dintre cele mai îndrăgite simboluri ale sărbătorilor de Crăciun, nu numai pentru copii, ci și pentru adulți. Aceste bomboane zaharoase își au originea în Germania în 1670, după cum spune o celebră legendă germană, dar au devenit iconice mai ales de la sosirea lor în Statele Unite ale Americii. Astăzi, le puteți cumpăra cu ușurință în orice magazin care are dulciuri și articole de Crăciun: vor fi decorațiuni frumoase, colorate și dulci! Din nou, le puteți agăța singure cu o panglică sau le puteți folosi pentru a face o ghirlandă frumoasă.
4. Ghirlande din bezele
Ce poate fi mai frumos de Crăciun decât bezelele? Arată exact ca un fulg de zăpadă și, prin urmare, pot deveni o decorațiune comestibilă fantastică pentru pomul de Crăciun. Puteți cumpăra bezele gata preparate sau vă puteți distra făcându-le acasă, urmând pas cu pas toate trucurile pentru a le obține perfecte. Odată ce ai bezelele, tot ce trebuie să faci este să-ți lași imaginația liberă: dacă le faci acasă, le poți uni strângând aluatul în smocuri pe hârtie de copt, până obții forma unei ghirlande pe care să o agăți între crengile bradului. Astfel, poți face o mică gaură în bezele (având grijă să nu le rupi) și să le agăți cu o panglică.
5. Coliere de popcorn
Realizarea colierelor este foarte ușoară, trebuie doar să folosiți un fir alb, foarte lung, să-l introduceți într-un ac și să conectați floricelele una la alta. La final, toate împreună, vor arăta ca zăpada!
6. Decorațiunile cu marshmallows
Marshmallows te duc imediat cu gândul la Crăciun, nu în ultimul rând, pentru că sunt unul dintre cele mai populare topping-uri pentru a condimenta o ceașcă de ciocolată caldă. Le puteți folosi în două moduri: le puteți agăța individual cu ajutorul unei panglici sau puteți crea un copac întreg din marshmallows. Pentru a-l realiza, tot ce trebuie să faci este să cumperi o formă cilindrică din polistiren și, cu ajutorul scobitorii, să acoperi întreaga suprafață cu marshmallows.