Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum să faci migdale folosind condimente de covrigi? Beneficiile acestora

    14/12/20243 Mins Read12
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Migdala (Prunus amygdalus, sinonim Prunus dulcis) este o specie de copac din genul Prunus. Împreună cu piersicul, este clasificată în subgenul Amygdalus, deosebindu-se de celelalte subgenuri prin striațiile de pe coajă (endocarp) care înconjoară sămânța.

    Oamenii din întreaga lume consumă migdale de mii de ani. Astăzi, aproximativ 80% din producția mondială de migdale provine din California. Le poți găsi în diverse alimente și chiar ca arome adăugate în băuturi la nivel global. Poate fi preparat lapte din migdale, dar pot fi consumate și ca atare sau în diferite rețete. Putem prepara migdale folosind condimente de covrigi, iar beneficiile pentru sănătate sunt de necontestat.

    Ingrediente:

    • 1 albuș de ou
    • 3 linguri de condimente de covrigi (amestec de mac, sare, susan etc)
    • 3 căni de migdale crude nesărate

    Ce avem de făcut:

    Preîncălziți cuptorul la 120°C. Bateți albușul și condimentele într-un castron mediu. Adăugați migdale și amestecați pentru a se acoperi în întregime cu acest amestec. Întindeți apoi într-un strat uniform pe o tavă mare de copt.

    Coaceți, amestecând la fiecare 15 minute, până se usucă, aproximativ 45 de minute. Lăsați să se răcească complet înainte de depozitare, aproximativ 30 de minute.

    Păstrați într-un recipient ermetic timp de până la 2 săptămâni.

    Nutriție

    Migdalele oferă o mulțime de nutrienți.

    28 de grame de migdale întregi conțin:

    • Calorii: 152
    • Proteine: 6 grame
    • Grăsimi: 15 grame
    • Carbohidrați: 6 grame
    • Fibre dietetice: 3 grame
    • Zaharuri: 1 gram

    Migdalele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine și minerale, precum:

    • Vitamina E
    • Vitamina B2
    • Magneziu
    • Fosfor
    • Potasiu

    Atenție: Este ușor să consumi prea multe migdale, ceea ce poate duce la un aport caloric și de grăsimi mai mare decât ai nevoie. O porție sănătoasă este de ¼ cană, sau aproximativ 23 de migdale.

    Beneficii pentru sănătate ale migdalelor

    Densitatea nutrițională a migdalelor poate aduce beneficii semnificative pentru organism. Dacă vrei să îți întărești inima, oasele sau chiar să-ți stimulezi libidoul, migdalele te pot ajuta.

    Migdalele ar putea contribui la:

    Scăderea colesterolului

    Consumul de migdale ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” (lipoproteine cu densitate joasă, LDL) și la creșterea nivelului de colesterol „bun” (lipoproteine cu densitate mare, HDL). De asemenea, migdalele au proprietăți antiinflamatoare, care ajută la protejarea împotriva bolilor cardiovasculare.

    Menținerea unei greutăți sănătoase

    Deși sunt bogate în calorii, migdalele pot reduce riscul de creștere în greutate și de obezitate — atâta timp cât respecți dimensiunea porției. Proteinele și fibrele din migdale te ajută să te simți sătul mai repede, astfel încât să îți controlezi mai bine aportul caloric, satisfăcându-ți în același timp foamea.

    Scăderea tensiunii arteriale

    Vitamina E, potasiul și calciul din migdale pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, protejând astfel împotriva bolilor de inimă.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 19/05/2025

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Gastronomie 19/05/2025

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    RECOMANDATE 19/05/2025

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025123 Views
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025113 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025108 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202594 Views
    Recomandate
    Gastronomie 19/05/20253 Mins Read25 Views

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Adoptarea unei diete bogate în antioxidanți poate fi un aliat valoros în procesul de slăbire.…

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Care e diferența dintre cereale și pseudocereale: ce au în comun și de ce pseudocerealele sunt considerate superalimente

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.